Еліна Світоліна здобула свою першу перемогу після рестарту сезону

21.07.2020
Еліна Світоліна здобула свою першу перемогу після рестарту сезону

Церемонія роздачі призів на виставковому турнірі в Берліні проходила в умовах соціального дистанціювання. (Фото з сайта tennisua.org.)

Дві порції абсолютно різних емоцій за минулий «уїк-енд» отримала прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна.
 
 
Спочатку вона відсвяткувала перемогу у перенесеному через дощ фіналі «трав’яної» частини виставкового турніру Bett1Aces у Берліні, після чого відчула гіркоту подвійного фіаско вже на «хардовій» серії цих же змагань.
 
 
«Коли вихідні проходять не так, як ти це собі уявляєш», — так Еліна підписала своє фото в «Інстаграм», де вона занурена в розпач.
 
Здавалося, що, взявши «трав’яний» трофей Bett1Aces, Світоліна на мажорній ноті розпочне боротьбу й за другий приз турніру.
 
Утім жодного позитивного результату на «хардовій» частині змагань українській тенісистці досягти не вдалося, хоча вона й виходила на корт у статусі першої сіяної.
 
Спочатку на корті, розбитому в ангарі берлінського аеропорту, вона розгромно програла півфінал латвійці Анастасії Севастовій — 1:6, 1:6, після чого зазнала невдачі й у матчі за третє місце.
 
У поєдинку проти господарки кортів, німкені Андреи Петкович, перша ракетка України вже не виглядала настільки розгубленою, проте напружений характер протистояння — 4:6, 6:7 (1:7) — єдине, що, мабуть, принесло втіху рейтинг-фавориту берлінських змагань на їхньому фініші.
 
Хай там як, але без свого трофея прима українського тенісу тут не залишилася. І що важливо, здобула вона його напередодні в боротьбі з непростою для себе опоненткою, дворазовою чемпіонкою Уїмблдона Петрою Квітовою з Чехії.
 
До моменту їхньої берлінської зустрічі на рахунку Еліни було дві перемоги в дев’яти матчах. Однак десяте побачення все ж завершилося на користь українки — 3:6, 6:1, 10-5.
 
Щоправда, через дощ грати фінал «трав’яного» міні-турніру Bett1Aces довелося не на профільному покритті, а на згаданому вже «харді».
 
І, можливо, саме незвична атмосфера ангару й допомогла Світоліній схилити шальки терезів на свою користь.
 
«Зовсім не чекала, що доведеться закінчувати перший етап турніру на хардовому покритті. Довелося перебудовуватися і пристосовуватися. Я боролася за перемогу і задоволена своєю сьогоднішньою грою, особливо наприкiнцi протистояння з Петрою. Думаю зміна покриття дала мені невелику перевагу»,— сказала після звитяги над Квітовою українська тенісистка.
 
А Квітовій, до слова, не пощастило й у другому фіналі під дахом берлінського ангару, де її наступною кривдницею стала Севастова.