Патріотичне графіті змусило ОПЗЖ терміново покинути свій офіс у Харкові

07.07.2020
Патріотичне графіті змусило ОПЗЖ терміново покинути свій офіс у Харкові

Фото із сторінки в ФБ Костянтина Немічева.

Днями у центрі Харкова навпроти колишнього офісу обласної організації партії «Опозиційна платформа — «За життя» з’явилося графіті у формі патріотичного гасла «Україна понад усе».
 
 
Як повідомив керівник місцевого осередку «Національного корпусу» Костянтин Немічев, над створенням вербального послання трудилося 20 художників, тому митці впоралися за одну ніч.
 
 
Довжина напису — 50 метрів, і оскільки літери відображаються у воді, графіті здається подвійним. 
 
До речі, як показала практика, патріотичні гасла на політиків промосковського флангу справляють досить гнітюче враження.
 
Справа в тому, що наприкінці червня на цьо­му ж місці патріоти у стилі вуличного живопису створили напис «Україна або смерть». Цей «подарунок» «Нацкорпус» підніс політичним опонентам наприкінці червня.
 
А саме — у переддень акції, яку мали спільно провести ОПЗЖ і прихильники партії Шарія. Планувався навіть приїзд столичних гостей.
 
Втім поява графіті чомусь неабияк налякала політиків з «Опозиційної платформи — За життя». Вони закрили свій офіс, залишивши на стіні оголошення про здачу його в оренду.
 
Невесела доля склалася і в першого патріотичного графіті, оскільки невдовзі його пошкодили невідомі вандали. Власне, напис «Україна понад усе» з’явився на місці першого гасла. 
 
Діалог зі своїми опонентами мовою вуличного мистецтва став у Харкові вже усталеною традицією. Недавно на будинку, що розташований напроти консульства РФ, був створений мурал, присвячений контррозвідці СБУ. На малюнку зображено лицаря, який мужньо бореться з двоголовим чудовиськом.
 
Дана символіка недвозначно натякає на герб країни-окупанта. Не потребують додаткового тлумачення і написи «Пам’ятаємо — перемагаємо», а також слоган Aquila non captat muscas («Орел не ловить мух»), що є девізом спецслужби України.