Місію виконано: переможців УПЛ нагородили чемпіонськими відзнаками

01.07.2020
Місію виконано: переможців УПЛ нагородили чемпіонськими відзнаками

Футболісти «Шахтаря» із золотими медалями та чемпіонським Кубком. (Фото з сайта shakhtar.com.)

Рекордно швидко оформивши чемпіонство, в минулому турі «гірники» вже встигли отримати від Української асоціації футболу й усі чемпіонські атрибути.
 
 
Після «домашнього» поєдинку проти «Зорі», котрий у статусі золотих медалістів підопічні Луїша Каштру завершили «сухою» нічиєю, на головній футбольній арені країни вони отримали медалі й Кубок чемпіона.
 
 
«Мета сезону вже досягнута, але ми знаємо, якою є відповідальність у чемпіонаті, тож ми прагнутимемо перемогти в решті матчів турніру. Однак ми пам’ятаємо й про інший виклик — повторний поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Вольфсбурга», який має відбутися на початку серпня», — так португальський очільник «Шахтаря» прокоментував свою стратегію з вибору виконавців на заключні поєдинки чемпіонату.
 
У матчі проти луганського колективу основні виконавці донецького клубу вийшли на поле лише в середині другого тайму — так би мовити, під церемонію нагородження, тому безголевий нічийний результат поєдинку став його закономірним підсумком.
 
При цьому для колективу Віктора Скрипника навіть одне очко, здобуте в дуелі з чемпіоном, у майбутньому може принести величезні дивіденди. Боротьба за «срібло» та водночас путівку до Ліги чемпіонів із кожним туром набуває все більшої інтриги.
 
Удруге в сезоні програвши чернігівській «Десні», столичні динамівці значно ускладнили собі завдання наприкінці сезону.
 
Бажання стати віце-чемпіонами зобов’язує їх у наступних матчах грати лише на перемогу, однак попереду у підопічних Олексія Михайличенка принципові дуелі з «Шахтарем» та «Зорею», від підсумку яких значною мірою і залежатимуть їхні срібні перспективи. При цьому до боротьби за медалі чемпіонату повернулася й «Десна».
 
Ми залишаємося в темі», — наголосив очільник чернігівців Олександр Рябоконь.
 
Натомість дві інші команди першої шістки, що суттєво віддалилися від п’єдесталу, зосереджені на єврокубковому «плей-оф». Президент «Колоса» Андрій Засуха не приховує амбіцій свого молодого клубу, котрий зовсім не проти того, аби, завершивши дебютний сезон в еліті, ступити на євроарену.
 
Після рестарту чемпіонату очільник ковалівців Руслан Костишин говорив, що на ігровий пік його підопічні повинні вийти ближче до завершення чемпіонату. І вочевидь поєдинок проти «Олександрії» може стати своєрідним водорозділом — після семи поразок поспіль «Колос» відсвяткував перемогу, здолавши одного з головних фаворитів майбутнього «плей-оф» за єврокубки.
 
«Коли перемагаєш після такої серії невдач, то дуже задоволений. І характером, і ставленням хлопців до справи. Щоправда, є проблеми з майстерністю, оцінкою ситуації та холоднокровністю перед штрафним майданчиком», — відзначив Костишин.
 
Однак до першого матчу в «плей-оф», де «Колосу», скоріше за все, опонуватиме «Дніпро-1» чи «Маріуполь», ковалівці ще матимуть час для виправлення своїх ігрових недоліків. А от турнірні перспективи аутсайдера першості — львівських «Карпат» — виглядають відверто мінорними. 
 
Після того як виконавчий директор клубу Ростислав Ящишин заявив, що «біло-зелені» не мають грошей на догравання чемпіонату, можливостей поправити ситуацію й зберегти прописку в елітному дивізіоні у них просто не залишилося.
 
Виглядає так, що через наступні неявки на матчі ЧУ «Карпати» будуть просто зняті з розіграшу. Хай там як, але свій перший поєдинок після коронавірусного карантину «біло-зелені» все ж зіграли. У львівському дербі, що відбулося в Луцьку, вони розписали мирову з «городянами», котрих тепер, до слова, замість Егіше Мелікяна очолює Георгій Цецадзе.