Через збій системи німець «купив» «Теслу» за майже півтора мільйона євро

23.06.2020
Те, що електрокари Ілона Маска набувають великої популярності, не новина, тим паче що турбуватися про екологію зараз у тренді.
 
Ось і житель Німеччини вирішив слідувати цій моді і замовити популярну модель Tesla Model 3 на сайті.
 
Все йшло чудово, поки не дійшла справа до оплати, і тут сайт видав помилку. Німець іще раз спробував оплатити автомобіль, та марно.
 
Проте бажання отримати омріяну «іграшку» було настільки великим, що автомобіліст робив спроби ще і ще, аж поки на 27-й  раз не вдалося оформити покупку. Яким же було його, м’яко кажучи, здивування, коли замість 52 тисяч євро (стільки коштує електрокар) йому видали рахунок на 1 млн 404 тис. євро!
 
Клієнт зателефонував на сервісну службу, де зізналися, що так, бувають збої на сайті, тож покупку і, відповідно, півторамільйонний  рахунок скасують. Та от біда, тепер потрібно буде знову, вже 28-й раз, оформляли замовлення на омріяну «Теслу».
 
До слова, компанія Ілона Маска отримала дозвіл від міністерства промисловості Китаю для заводу «Тесла» в Шанхаї на продаж електромобіля Model 3 з новою  літіє-залізо-фосфатною батареєю.
 
Попередні батареї містили дорогий кобальт, і, відповідно, сама батарея коштувала майже як пів автомобіля. Відмова від цього металу значно здешевила виробництво «Тесли», тож вартість акцій компанії Ілона Маска знову підстрибне.