Коронавірус не перешкода: у Херсонській області чекають на наплив туристів

19.06.2020
Коронавірус не перешкода: у Херсонській області чекають на наплив туристів

На море хочеться, утім карантин може не пустити. (Фото з сайта at.ua.)

Прикордонна з Кримом область — Херсонська — однією з перших оголосила про перемогу над коронавірусом.
 
 
Тепер справа за малим — гідно провести літній туристичний сезон-2020.
 
 
Нинішнього літа Україна резонно робить високу ставку на внутрішній туризм, а Дніпровські плавні, лікувальні рожеві озера та кавуновий мед на півдні країни повинні довести співгромадянам усю доцільність фрази «залишайся вдома».
 
— Наша головна мета — швидко зорієнтуватися та запропонувати щось дуже цікаве людям, таке, що зможе посприяти їхнiм подорожам півднем України, — розповів керівник управління туризму при Херсонській ОДА Микола Шаповал.
 
— Тим більше що, за прогнозами експертів, ціни на відпочинок біля Чорного моря будуть нижчими, ніж у минулому році. Компенсувати різницю нам вдасться внаслідок напливу мандрівників: якщо у 2019 році причорноморські курорти Херсонської області відвідало близько чотирьох мільйонів туристів, то у 2020-му очікуємо кількість відпочивальникiв на порядок вище.
 
Цікаво, що ще в минулому році для іноземних туристів був розроблений унікальний маршрут, щоб здивувати їх яскравими фарбами Херсонщини. Тепер по цих стежках мають шанс пройтися усі мешканці України та насолодитися не лише морськими пейзажами, а й колоритом місцевої кухні.
 
— Новий оздоровчий маршрут передбачає прогулянку на водному транспорті по красотах дніпровських плавнiв, де вже квітнуть лілії, — розповів власник бази зеленого туризму Олександр Долинко. — Туристи отримають можливість випити «місцевий антибіотик» — чай iз цілющими травами, зібраними на полях Херсонщини, продегустувати кавуновий мед, знаменитий своїми лікувальними властивостями, а також вивчити народні ремесла.
 
За словами Долинка, триденний активний відпочинок на Херсонщині однаково припав до душі мешканцям Львова, Києва, Івано-Франківська, Вінниці та інших міст України. Новий туристичний маршрут складений так, щоб отримати повноцінну відпустку та повернутися до рідного дому з новими силами та бажанням працювати на благо батьківщини.
 
Уже сьогодні зрозуміло, що все літо як ніколи будуть популярні піщані пляжі біля Чорного моря в Херсонській та Одеській областях. А це два моря, Чорне та Азовське, пляжна зона у понад чотириста кілометрів iз найчистішим білим піском, i понад дві тисячі пансіонатів, готових до відкриття. Після тримісячної перерви, з 15 червня у штатному режимі працюють усі три КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.
 
У перший день на окуповану територію України були пропущені 54 людини, 12 iз них російські окупанти відмовили у пропуску, мотивуючи це відсутністю достатніх підстав. Із Кримського півострова українські прикордонники пропустили понад 300 осіб, усі вони проходитимуть двотижневу самоізоляцію.
 
Нагадаємо, що головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Одеська, Миколаївська, Херсонська та Запорізька області на даний момент відповідають усім протиепідемічним вимогам i відкриті для туристів.
 
Чиновник упевнений, що найближчим часом відновиться й іноземний туризм: iз 15 червня в Українi поновили іноземні авіаперельоти, а з 1 липня Євросоюз відкриє кордони для третіх країн, які дотримуються епідеміологічних норм.
 
Із 27 червня громадяни України зможуть потрапити в Туніс. Умова та ж, що й у Туреччині, — тестування після прибуття. У Греції, Грузії, Чорногорії, на Кіпрі влада вирішуватиме питання про відкриття кордонів після того, як покращиться епідеміологічна ситуація в Україні. За попередньою інформацією, дозвіл на в’їзд туристам нададуть iз 1 липня.