Коронавірус: в Аргентині пастори-євангелісти відкрили свої будинки молитви під виглядом барів

16.06.2020
Безсилля людини перед силами природи вкотре засвідчив черговий вірус, викликавши пандемію на всій планеті Земля.
 
Тим голосніше звучать голоси віруючих, що потрібно звернутися до Господа по допомогу (замовчуючи при цьому страшні наслідки таких «звернень» до Всевишнього в Південній Кореї, де з 230 тисяч членів релігійної общини «Шинчонджи» у 9 тисяч виявили ознаки коронавірусу, чи священнослужителів Києво-Печерської лаври в Україні, які самі стали жертвами «Ковід-19»).
 
Заборона на відправи релігійних служб по всій планеті дещо знизила показники захворюваності, проте після послаблення карантину в деяких країнах усе гучніше звучать заяви служителів культу про скасування всіх заборон щодо релігійних зібрань.
 
Особливо дратує священнослужителів та обставина, що закладам торгівлі та громадського харчування дозволено працювати, у той час як усі культові відправи й надалі залишаються під забороною.
 
Оригінально вирішили протестувати проти таких заборон пастори євангелістської церкви в місті Сан-Лоренсо, що в Аргентині, відкривши свої будинки молитви під виглядом... барів. Усередині обителі обладнали барні столи, а священники, одягнені, мов офіціанти, підносили відвідувачам на тацях молитовники й Біблію під час фальшивої служби Божої.
 
Таким чином проповідники слова Божого вирішили звернути увагу уряду на нелогічність заборон — якщо дозволено торгувати, то чому ж заборонено проповідувати, адже і в торгових залах, і в молитовних можна запровадити однакові умови безпеки відвідувачів чи прихожан.
 
Пастор цієї церкви Даніель Каттанео, одягнений також, як офіціант, заявив, що наразі «молитовний бар» — чи не єдиний спосіб служити Господу Богу, таким чином вони намагаються відстояти своє конституційне право на свободу віросповідання і відправлення служб.
 
Слід зазначити, що провінція Санта-Фе, де розташований Сан-Лоренсо, до цього часу досить успішно боролася з пандемією, запровадивши певні заходи й заборони. Послаблюючи карантин, було дозволено відвідувати й церкви, правда, не більше 10 осіб за одну службу.