В Австралії дельфін намагається повернути людей до зачиненого через карантин кафе «подарунками»

02.06.2020
Через пандемію страждають не лише люди, а й тварини, тим паче ті, яких люди приручили.
 
Так, у бухті Тін-Кан (штат Квінсленд, Австралія) звиклий до туристів 29-річний альфа-самець дельфін (саме так, адже в його «гаремі» — шість самочок) на прізвисько Містик місця собі не знаходить через відсутність спілкування.
 
Усім відомо, що дельфіни надзвичайно комунікабельні і розумні створіння.
 
Вони легко йдуть на контакт і з задоволенням спілкуються з людьми. Карантин же все змінив у звичному житті ссавця, і оскільки в бухті тепер немає туристів, горбатий дельфін почувається дуже самотнім.
 
Раніше Містик разом із подругами часто запливав у бухту, щоб «потусити» з відвідувачами кафе Barnacles Cafe & Dolphin Feeding Centre (туристи з задоволенням заходили у заклад із надією на таку атракцію).
 
Тепер же з невідомих для дельфінів причин (на жаль, пояснити тваринам такі зміни в графіку роботи закладу нереально) вони позбавлені такої можливості.
 
Тому Містик вирішив «загладити» свою незрозумілу провину перед людьми тим, що приносить їм на берег «подарунки» — уламки коралів, порожні пляшки, інші «дари моря».
 
Волонтери, які спостерігають за цим обдаровуванням, підгодовують дельфінів рибкою. Тож тепер Містик подвоїв свої старання.
 
Як пояснив експерт із поведінки дельфінів Баррі Макговерн, у цих ссавців складна культура спілкування, тож вони й справді можуть дуже сумувати за людьми, звикнувши до контактів з ними.