Сільським амбулаторіям на Черкащині передали 32 нових Renault Duster

17.04.2020
Невідкладно приїхати на виклик черкаським медпрацівникам у глибинці відтепер допомагатимуть новенькі легковики Renault Duster.
 
Їх придбали коштом державної субвенції, вартість усіх автівок — майже 15 мільйонів гривень.
 
Як повідомили «УМ» в Черкаській ОДА, ключі та номерні знаки передали голова обласної державної адміністрації Роман Боднар та голова облради Анатолій Підгорний.
 
«Зараз ці автомобілі особливо потрібні сільській медицині, — місцеві мають бути мобільні. Такі автівки для амбулаторій ми намагалися закупити ще минулоріч.
 
Однак тоді їхня ціна, на нашу думку, була завищена. Тож наразі ми зекономили на цій закупівлі мільйон гривень», — розповів голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар. За його словами, зважаючи на обставини, що склалися, в області мають намір рівномірно забезпечити всі райони транспортом для надання невідкладних первинних медичних послуг.
 
«Наразі попередній варіант переглядаємо, аби розподілити ці автомобілі для амбулаторій відповідно до нагальності потреб та віддаленості районів», — пояснив плани стратегічних обласних державних служб Роман Боднар.