Харківський завод імені Малишева вдвічі збільшив обсяги виробництва бронетехніки

17.04.2020
Відновивши виробництво танкових двигунів та модернізацію броньованих машин різної модифікації, Завод імені Малишева покращив тим самим статистику досягнень.
 
На тлі не надто успішного минулого року теперішні дані сприймаються, як справжній виробничий прорив.
 
«За перші три місяці нам удалося забезпечити зростання обсягу товарної продукції на 211 відсотків, — розповів директор підприємства Василь Крилас. — Якщо у січні-березні минулого року обсяг товарного випуску продукції становив близько 142 мільйонів гривень, то нині цей показник сягнув 301 мільйона гривень. Усього в першому кварталі поточного року реалізовано продукції на 326 мільйонів гривень — на 68 відсотків більше, ніж за аналогічний квартал минулого року». 
 
Як повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром», до складу якого входить підприємство, Завод імені Малишева повністю виконав запланований обсяг робіт у рамках контрактних зобов’язань, випустивши за три місяці 26 танкових двигунів. Завантаження виробничих потужностей для випуску агрегатів триває і далі.
 
За словами директора з виробництва Германа Сметаніна, після підписання нових контрактів у рамках державного оборонного замовлення на наступні роки, завод готується не тільки утримати показники товарного випуску військової продукції, а й збільшити їх.
 
«Найближчим часом ми плануємо відвантажити чергову партію техніки для Міністерства оборони України. Йдеться про партію модернізованих БМ «Булат», — повідомив він. — Крім цього, завод завершить виробництво корпусів БТР-4 для ХКБМ. Філія з випуску двигунів також виготовлятиме щомісяця 10 двигунів згідно із затвердженим графіком».
 
На «чистий» прибуток недавно вийшов також Ізюмський приладобудівний завод, який спеціалізується на випуску військової оптики.
 
«Цього року дохід від реалізації продукції та послуг ДП ІПЗ сягнув позначки майже 475 мільйонів гривень, — повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром» із посилання на директора підприємства Сергія Філоненка. — Це в 1,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2018 року. При цьому чистий прибуток підприємства становить понад 82 мільйона гривень, що демонструє майже подвійне зростання у порівнянні з попереднім періодом».
 
За словами пана Філоненка, досягти позитивної динаміки розвитку на заводі вдалося завдяки успішному виконанню як державних, так і зовнішньоекономічних контрактів.
 
Наразі попитом на світовому ринку озброєнь користуються ізюмські денні та нічні прилади спостереження для бронетехніки, сучасні оптико-електронні приціли та оптико-електронні модулі в складі систем керування вогнем легкої та броньованої техніки.
 
На підприємстві також виробляють оптичні елементи для оглядових станцій морського базування та прицільних комплексів систем керування вогнем. За попередніми підрахунками, ізюмці мають усі шанси зберегти зростання виробничих показників і в поточному році.