У Харкові услід за Херсоном з’явиться місцевий офіс євроінтеграції

14.02.2020
Услід за дебютним  Херсоном офіс євроінтеграції з’явиться у Харкові. 
 
Про це вчора повідомив віцепрем’єр-міністр Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до східного регіону. На його думку, зараз важливим завданням є забезпечити синхронізований курс України на зближення з ЄС, аби цими питаннями опікувались не лише у столиці, а й на рівні областей. Щоб кожен громадянин відчував конкретні переваги та користь від європейської інтеграції, яка дозволяє підвищувати якість життя людей та створювати правильні, добрі умови для бізнесу.
 
— Я дуже радий, що Харківська область має позитивну динаміку в цій сфері, хоча й розташована далеко від кордону з Європейським Союзом. Зокрема, збільшується експорт, росте товарообіг з країнами ЄС. Тут, безумовно, є заслуга й місцевої влади, й місцевого бізнесу, — підкреслив Кулеба.
 
Про намір створити інтеграційні євроофіси у Кабміні повідомили ще минулого року. За словами глави уряду Олексія Гончарука, йдеться про такий собі невеликий острів у кожному обласному центрі, який наближатиме Україну до європейських стандартів, а також вестиме роз’яснювальну і консультативну роботу. Із цих острівців, згідно з задумом чиновників, євроінтеграція пошириться в регіони.
Містами, де стартуватиме пілотний проєкт, були вибрані Херсон та Харків. Отриманий тут початковий досвід допоможе організувати роботу більш ефективно і в інших містах.
 
«Ці офіси будуть створені на основі Агенції регіонального розвитку, — повідомив учора Дмитро Кулеба. — Вони стануть ефективними інституціями для залучення інвестицій, поширення європейських цінностей на рівні регіонів, проведення тренінгів місцевих керівників ОТГ, представників обласного рівня щодо роботи з європейськими коштами, щодо розвитку програм з ЄС».