«Подвійні» вікна

22.01.2020
У Полтаві на час службового розслідування відсторонили від виконання обов’язків очільницю міської дитячої клінічної лікарні Ларису Савченко.
 
 
Про це повідомили під час брифінгу в Полтавській міській раді. Створена спеціальна комісія розслідує обставини, пов’язані з ремонтом в онкогематологічному відділенні згаданого лікувального закладу, який здійснюється за кошти, зібрані в інтернеті волонтерами та матерями, чиї діти померли від онкологічних захворювань.
 
 
Міська влада дізналася про це із соціальних мереж і тепер ставить за провину керівнику дитячої лікувальної установи те, що вона жодного разу не вносила пропозиції виділити кошти на ремонт цього відділення.
 
 
Зокрема, як зазначила заступниця начальника міського управління охорони здоров’я та соціального розвитку Вікторія Лоза, за зібрані гуртом гроші замінили пластикові вікна на нові, хоч саме на заміну вікон міська влада минулого року спрямувала 1 мільйон 600 тисяч гривень, а загалом на потреби міської дитячої лікарні у 2019 році з міського бюджету виділили майже 14 мільйонів гривень.
 
«Ми вважаємо неприпустимими факти збирання грошей з людей, якщо на ці цілі виділяють кошти з бюджету. Змінюючи старі підходи до роботи, ми прагнемо абсолютної прозорості в діяльності медичних закладів, за що насамперед мають відповідати їхні керівники», — підсумувала заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Нестуля.