Атака ему: австралійське містечко потерпає від засилля страусів

22.01.2020
У західноавстралійському містечку Наннапа поселилися... ему — «родичі» страусів.
 
Це великі птахи (заввишки до двох метрів), що не вміють літати, які здавна проживали довкола містечка, але боялися з’являтися на вулицях поселення.
 
Переважно вони ховалися від людей у кущах, а тепер їх можна побачити не лише на вулицях передмістя, а й у центрі Наннапа. Як повідомив голова міської ради Тоні Дін, птахи й не думають покидати містечко, в якому проживає 1300 осіб. 
 
Жителі ж стурбовані такими сусідством, адже ему спустошують або ж просто витоптують їхні городи й поля та просто засмічують містечко своїм послідом і пір’ям.
 
Мешканці намагалися відлякувати птахів струменями води, проте на захист стали зоозахисники, тож гарячі суперечки могли б зайти у глухий кут, якби місцева влада не ухвалила соломонове рішення.
 
Оскільки птахи не є небезпечними для людей, але можуть становити загрозу виникнення дорожньо-транспортних пригод, то проблема вирішується за допомогою розміщення дорожніх знаків, які б попереджали водіїв про загрозу.
 
Наразі не відомо, чи покинуть птахи містечко і коли. Цікаво, що схожа ситуація виникла в сусідньому покинутому містечку Кемпіон, яке також постраждало від окупації ему. Ще у далекому 1932 році влада міста не змогла взяти ситуацію під контроль і птахи знищили весь урожай місцевих фермерів.
 
Розлючені селяни вимагали втрутитися, тож довелося запросити автоматників, які винищили значну кількість птахів, проте згодом вони знову повернулися в Кемпіон. Відтоді жартують, що ему виграли війну.