Під аграрним тиском: нардепи ніяк не можуть визначитися із долею закону про ринок землі

18.12.2019
У вівторок народні депутати почали свою роботу в унісон з акцією протесту «Ні безвідповідальному продажу ЗЕМЛІ!».
 
У цей час парламентарії зібрались на позачергове засідання Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Засідання зібралось на вимогу 12 народних депутатів України — членів Комітету.
 
На порядку денному — продовження розгляду проєкту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання.
 
Вочевидь, цей парламентський день був насиченіший в аграрному комітеті, ніж у сесійній залі. 
 
Але, зрештою, засідання комітету перенесли на наступний день. До обговорення правок у вівторок комітет не дійшов.
 
Однак на засiданнi комітету нардеп Вадим Івченко заявив, що законопроєкт уже стоїть на порядку денному ВР у четвер, 19 грудня. Голова комітету — народний депутат від «Слуги народу» Микола Сольський відповів, що не має такої інформації.
 
«Якщо не буде розглянуте це питання на комітеті, ніхто нікуди нічого виносити не буде», — повідомив він.
 
Однак під час Погоджувальної ради також звучала пропозиція, щоб цей законопроєкт було включено до порядку денного цього тижня... за умови, якщо він буде підготовлений комітетом.
Загалом парламентарії вчора на пленарному засіданні розглядали низку законопроєктів, ветованих президентом України Володимиром Зеленським, зокрема про тимчасові слідчі комісії.
 
Також — щодо вдосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики, про внутрішній водний транспорт.  Законопроєкт про підтримку «Пласту — Національної скаутської організації України» із правками Зеленського ухвалено.