У Києві виступатимуть «Київські солісти» за участі відомого піаніста і диригента Станіслава Христенка

11.12.2019
У Києві виступатимуть «Київські солісти» за участі відомого піаніста і диригента Станіслава Христенка

Станіслав Христенко на репетиції у Києві. (Фото «Київських солістів».)

У Києві 12 грудня відбудеться концерт Національного камерного ансамблю «Київські солісти», з яким виступатиме піаніст і диригент Станіслав Христенко — уродженець Харкова, який понад десятиліття живе у США і з підліткового віку підкорює поціновувачів класичної музики багатьох країн. 
 
Станіслав співпрацює зі звукозаписуючими компаніями США, Великої Британії, Німеччини та Гонконгу.
 
Як результат — декілька компакт-дисків із творами Шумана, Брамса, Цемлинського, Кренека та інших композиторів. Записи Станіслава транслювалися на радіо в Іспанії, Австрії, Німеччині, Великій Британії, Бельгії та США.
 
Виступав як соліст із Клівлендським оркестром та з багатьма іншими колективами США, Національним оркестром Бельгії, Симфонічними оркестрами Більбао та Тенерифе, Гонконгівським камерним оркестром.
 
35-річний харків’янин є переможцем численних найпрестижніших міжнародних фортепіанних конкурсів, зокрема у 2013-му отримав Золоту медаль Міжнародного конкурсу піаністів у Клівленді, Першу премію Міжнародного конкурсу піаністів Марії Канальс, а також Четверту премію на Міжнародному конкурсі королеви Єлизавети у Брюсселі.
 
У Києві це другий за останні роки концерт піаніста Станіслава Христенка. Навеснi він був у столиці учасником збірного проєкту. Цього року встиг виступити у Луцьку. Диригує особисто створеним у Харкові камерним оркестром Nova Sinfonietta.
 
У місті народження започаткував ще кілька масштабних ініціатив. Зокрема, це щорічний KharkivMusicFest, що проходить із 2018-го і який став продовженням музичного фестивалю «Дзеркальний струмінь», який відбувся у Харкові роком раніше.  
 
У київському концерті цього тижня звучатимуть Друга угорська рапсодія Ліста, яка була написана в Україні (!) 1847 року, є найбільш відомою і виконуваною; «Ніч просвітлена» Шенберга та «Концерт №1 мі мінор для фортепіано з оркестром, тв. 11» Шопена.