У Києві співатиме відомий у світі бас Олександр Цимбалюк

03.12.2019
У Києві співатиме відомий у світі бас Олександр Цимбалюк

Під Новий рік завжди трапляються дива. На сцені Національної опери України у грудні їх — трохи не щовечора, із різдв’яними нотками з київського Подолу та Латинського кварталу Парижа.

 

Бо показуватимуть балет «За двома зайцями» й оперу «Богема».

 

А в рамках проєкту «Українські оперні зірки в світі» у «Севільському цирульнику» співатиме бас Олександр Цимбалюк, якому аплодують у міланській «Ла Скала» та Королівському театрі «Ковент-Гарден» у Лондоні. 

«Богема»

11 грудня 
 
Продовжує свою тріумфальну ходу театральними сценами одна з найпопулярніших у світі опер — «Богема» Дж. Пуччіні. Нинішня постановка, прем’єра якої відбулася 14 листопада, — спільний українсько-італійський мистецький проєкт у співпраці з посольством Італії в Україні та Італійським інститутом культури в Україні. 
 
Режисер-постановник Італо Нунціата, на рахунку якого це вже шостий спектакль на сцені Національної опери, вирішив наблизити сюжет опери до сучасного глядача на сто років. Тепер герої «Богеми» живуть, творять, закохуються і вмирають у 50-х роках ХХ століття. «П’ятдесяті роки були визначним періодом для Франції і Європи. Тоді на небосхилі з’явилися великі артисти і письменники, в кіно і театрі почали рухатися в інший спосіб. Це був період розквіту мистецтва після обмежень військових років. У мистецтві все стало більш наближеним до життя. Зараз ми немов перекидаємо місток у той період, щоб налагодити фідбек із сучасним глядачем», — каже Італо Нунціата.
 
11 грудня у спектаклі вiзьмуть участь: Вікторія Ченська (Мімі), Дмитро Іванченко (Рудольф), В’ячеслав Базир (Марсель), Сусанна Чахоян (Мюзетта), Олександр Бойко (Шонар), Володимир Тишков (Коллен), Богдан Тарас (Бенуа), Олександр Мілєв (Альціндор), Руслан Танський (Парпіньоль).
 
Постановний склад: режисер-постановник — Італо Нунціата, диригент-постановник — Микола Дядюра, хормейстер-постановник — Богдан Пліш, сценографія та костюми — Марія Левитська. 
Також у виставі бере участь народний художній колектив «Дитяча опера». Художній керівник — заслужений працівник культури України Наталія Нєхотяєва.

«За двома зайцями»

17 грудня
 
Цей балет з’явився в репертуарі театру два роки тому. Мовою пластики розповісти улюблений сюжет про цирульника-невдаху зважилися композитор Юрій Шевченко та балетмейстер-постановник Віктор Литвинов. Згідно з сюжетом п’єси Михайла Старицького, любовна трагікомедія розігралася в Києві, в районі Гончарі-Кожум’яки, який розташовувався від Андріївської церкви до Подолу. 
Творцям постановки вдалося якнайкраще передати атмосферу старовинного Києва — впізнаваного й улюбленого. А балет у результаті став одним iз найулюбленіших у глядачів Національної опери України.

«Севільський цирульник»

19 грудня
 
Якщо ви вже полюбили або, навпаки, ще не встигли подивитися прем’єру минулого сезону оперу «Севільський цирульник» Дж. Россіні, обов’язково сходіть цього разу.
 
Адже партію Дона Базиліо виконає цього вечора світова оперна зірка Олександр Цимбалюк. Він запрошений у Київську оперу в рамках проєкту «Українські оперні зірки в світі». 
 
Світові ЗМІ констатують: в Олександра Цимбалюка красивий тембр голосу, бездоганне легато й дуже чітка артикуляція, прекрасна артистичність, які уродженця Одеси вводять у постановки Вагнера у Німеччині, «Леді Макбет Мценського повіту», «Пуритани» у Франції, «Бориса Годунова» в Нідерландах. 
 
43-річний Олександр Цимбалюк є запрошеним солістом таких театрів, як The Metropolitan Opera (Нью-Йорк), Teatro alla Scala (Ла Скала, Мілан), Royal Opera House (Королівський театр «Ковент-Гарден», Лондон), Opera National de Paris (Гранд-опера, Париж ), Die Munchner Opernfestspіele (Мюнхен).

Новорічно-Різдвяні гала-концерти

26, 27 грудня і 6 січня 2020 р.
 
Напередодні Нового року та Різдва Національна опера України підготувала святкову програму. У програмі концерту — фрагменти з відомих опер, оперет і балетних вистав у виконанні провідних артистів театру. Тож новорічний настрій гарантовано.

«Лускунчик» 

Дроссельмейєр — Вадим Буртан, Лускунчик — Тетяна Соколова.
Фото надане Театром.
 
28 грудня — 5 січня 
 
За традицією, рік завершуватиме безсмертний балет Петра Чайковського «Лускунчик». У минулі новорічні свята балетна трупа Національної опери України побувала з цим спектаклем на гастролях у Парижі. 16 вечорів поспіль, збираючи аншлаги, на сцену Театру Єлисейських полів виходили українські танцівники під оплески французької публіки. 
 
Не пропустіть можливість подивитися цей найноворічніший балет на рідній київській сцені! (Є денні та вечірні вистави). І не забудьте, коли дивитиметесь, загадати бажання — обов’язково збудеться!