Благодійна «КотоВасія»: у Тернополі започаткували нове дійство для допомоги безпритульним тваринам

27.11.2019
Діяльність громадської організації «Вірні друзі» на чолі з подружжям Алли та Костянтина Ляпандр, у Тернополі відома добре.
 
Вона займається порятунком, лікуванням і прилаштовуванням безпритульних тварин, а також бореться за дотримання їхніх прав i захист від жорстокого поводження.
 
Чого тільки не вигадують ці самовіддані люди, аби вишукувати все нові й нові кошти не лише на потреби своїх чотирилапих підопічних, кількість яких постійно зростає, а й для спорудження у перспективі комфортного притулку для нічийних собак і котів.
 
Зокрема, постійно проводять так звані гаражні роз­продажі, для яких усі бажаючі можуть приносити непотрібні їм речі — книжки, сувеніри, біжутерію тощо, які купують інші люди, а виручка іде на ліки та корм для тварин. Із такою ж метою було створено й благодійну крамничку одягу та взуття.
 
А цього разу «Вірні друзі» з допомогою інших організацій i волонтерів організували небачене досі в Тернополі яскраве масове дійство під назвою «Благодійний котоярмарок «КотоВасія».
 
Проходив він у найбільшому торговельно-розважальному центрі міста «Подоляни», і чого там тільки не було! І майстер-класи з валяння іграшок i паперопластики, і виставка дитячих малюнків, і продаж сувенірів та інших виробів ручної роботи, і навіть виготовлення срібних перстнів у присутності замовників.
 
Усі виручені кошти, зрозуміло, підуть на потреби безпритульних чотирилапих. Став ярмарок і центром розповсюдження інформаційних матеріалів на такі важливі теми, як, приміром, стерилізація тварин, важливість допомоги без­притульним котам і собакам узимку, жорстокість i шкідливість хутрового бізнесу.
 
Ну і, звичайно ж, були присутні живі котики, підопічні «Вірних друзів», яких там же можна було «всиновити» чи «вдочерити», і шестеро з шістнадцяти справді знайшли того дня своїх господарів.
 
І організатори, і відвідувачі у захватi від того, як пройшов перший благодійний котоярмарок, тож сповнені ентузіазму продовжувати цю 
справу.