Зарплати «слуг народу» у Верховній Раді уп’ятеро вищі за українські середньостатистичні

08.10.2019
Зарплати «слуг народу» у Верховній Раді уп’ятеро вищі за українські середньостатистичні

Народні обранці дев’ятого скликання Верховної Ради України отримали свої перші зарплати.
 
 
За вересень 2019 року більше всіх заробив перший віце-спікер Руслан Стефанчук — 59 тис. 300 гривень.
 
 
Натомість народні депутати від Херсонської області за рівнем зарплат примудрилися обігнати Юлію Тимошенко та одіозного Вадима Рабиновича.
 
 
Леді Ю дісталася «скромна» сума — 37 тис. 200 гривень, тоді як її названому колезі — на 300 гривень більше. Тим часом «слуги народу» з південного міста на Дніпрі отримали зарплату за місяць у межах 42-47 тисяч гривень.
 
Нагадаємо, що від Хеpcoнcької oблаcті у ВP зайшли п’ять наpoдних обранцiв: Ігop Кoлихаєв, Володимир Іванoв, Олексій Ковальов, Віктopія Вагнеp та Павло Павлиш. Останній, пpo­йшовши до парламенту по 182-му виборчому округу в місті Херсон, отримав нарахування заpобiтнoї плати — 45 тис. 234 гpивень.
 
Друге місце займає cамoвисуванець Ігop Кoлихаєв, а почесну «бpoнзу» між coбoю ділять тpoє депутатів від «Cлуги наpoду»: Олексій Ковальов, Віктopія Вагнеp i Володимир Іванoв. 
 
Цікаво, що за серпень голова офісу президента України Андрій Богдан отримав 39 тис. 874 гривень. Державне управління справами поінформувало, що президентові Володимиру Зеленському за серпень нараховано 28 тисяч гривень, із яких він заплатив податків 5 тис. 460 гривень.
 
Констатуємо, що середньостатистична зарплатня по Україні (добре, якщо ви не в групі отримувачів мінімальної) «лише» у 5-6 разів нижча за депутатську. І ми ще точно знаємо, що більшість українських політиків завжди вирізнялася умінням жити не лише на одну зарплату. 

РЕЙТИНГ

За даними Euronews, найбільше в Європі заробляють парламентарії Італії: близько 13 тисяч 950 євро при середній зарплаті по країні 2640 євро. 
На другому місці — Австрія з показником депутатської зарплати у 10 тисяч євро, при середній зарплаті по країні у 3241 євро. Замикає трійку лідерів Німеччина, де парламентарій може розраховувати на 9074 євро місячного забезпечення, тоді як середньостатистичний німець отримує на руки не більше 3227 євро без урахування виплати податків. 
Україна у цьому рейтингу, інформує Euronews, займає останнє місце, позаяк середня зарплата мешканців нашої країни не перевищує 383 євро (10 тисяч гривень), а зарплата народного депутата у середньому складає 826 євро (близько 25 тисяч гривень щомісяця).