Міська влада Полтави не знає, що робити з рекордним вінком-оберегом

27.09.2019
Сплетений до Дня Полтави вінок-оберіг довжиною 1 тис. 183 метри, що є рекордом в Україні, комунальники розібрали на частини, а от, що з ним робити далі, в місті визначитися не можуть. 
 
«Оберіг такий великий, що знадобилося два великі причепи, щоб його забрати. Тепер організатори думають, що з ним робити далі. Міськрада пропонує гілки й листочки віддати фермерам на корм тваринам. Ініціаторка створення рекордного вінка директор міського Будинку культури Лариса Семеняга подала ідею висушити й розвіяти порох над полем КП «Декоративні культури» як добриво. Ще є наш варіант — згноїти, зробивши з рекордсмена компост для полів комунального підприємства», — говорить директор КП «Декоративні культури» Сергій Луценко. 
 
Він також зазначив, що не проти роздати «символ єднання полтавців і українців» на згадку всім бажаючим. Такі вже є — телефонують, просять кусочок оберегу. Та й самі працівники «Декоративних культур» відрізали від нього 30-метровий кусень, щоб він оберігав їх від усіляких негараздів.
 
До речі, на створення вінка-велетня пішло 8 тонн гілочок горобини, калини, дуба, клена, а також квітів. 
 
Наразі зрозуміло одне: організатори заходу на чолі з міською владою не продумали до кінця, що будуть робити з вінком-оберегом після отримання диплома Національного реєстру рекордів. Величезний вінок просто залишили на дорозі навколо Корпусного парку, а людям повідомили, що розберуть за дві години. Ще збиралися повісити на загорожу, щоб висихав…Однак він, нікому не потрібний, пролежав аж до ранку наступного дня. 
 
Словом, розпіарене масштабне дійство, в якому полтавці взяли активну участь і сприйняли його з радістю, закінчилось обломом.