То баклани, то бобри: як фауна «руйнує» спортивні споруди Росії

11.09.2019
Відгриміли «переможні» фанфари спортивних змагань у Росії, а от скандали навколо них не стихають понині.
 
 
То мельдонієвий скандал палахкотів на увесь світ, так що довелося позбавляти олімпійських нагород не одного російського спортсмена, то спортивну арену в Пітері ніяк не могли добудувати, бо, бач, баклани постійно дзьобали дах стадіону, через що він постійно протікав (та й сьогодні ситуація не краща, хоча коштувала та арена захмарних грошей).
 
Та ось нещодавно ще один російський спортивний об’єкт став приводом для прискіпливої уваги завсідників соцмереж, які діляться з усіма охочими до подібної інформації картинками.
 
Цього разу звернула на себе увагу арена в Калінінграді (колишньому Кенігсберзі). І хоч як уже вмовляли спеціалісти, що знаються на геодезії, не будувати на острові Октябрський стадіону — та де там, таки побудували. А варто було б знати, що раніше цей острів називався Ломзє, що з німецької означає «болото». Правда ж, промовиста назва? Раніше мудрі німці нічого, крім садів, там не заводили, бо якій притомній людині заманеться будь-що будувати на болоті?
 
А от російським горе-архітекторам заманулося. Ну і як результат — довкола стадіону «пучить» плитку, западається асфальт, «гуляє» покриття, просідає ґрунт. Місцеві гумористи жартують, що винні в усьому бобри, які «будують» підземні нори, от і «пучить» усе довкола. Так і хочеться згадати народну російську мудрість: «Нє понос, так золотуха», тобто як не баклани, так бобри, лиш би не чиновники були крайні...