Балерина Ілзе Лієпа позбавлена громадянства Литви за підтримку путіна

16:26, 07.03.2024
Балерина Ілзе Лієпа позбавлена громадянства Литви за підтримку путіна

Балерина Ілзе Лієпа відома своїми антиукраїнськими поглядами (Фото з відкритих джерел)

Відома радянська балерина, народна артистка рф Ілзе Марисівна Лієпа офіційно позбавлена громадянства Литви за підтримку політики диктатора путіна та агресивної війни рф проти України.

 

Як інформує Україна молода, відповідній декрет підписав президент Литви Гітанас Науседа, передає агентство BNS у четвер.

 

Зокрема, згідно з одним декретом позбавлена громадянства Лієпа, а іншим – литовський паспорт анульовано бізнесмену та колишньому співробітнику КДБ Юрію Кудімову.

 

Раніше, в лютому Комісія з питань громадянства Литви запропонувала президенту позбавити їх громадянства.

 

Ініціатива позбавити Лієпу громадянства виникла після того, як балерина, яка має литовське і російське громадянство, в інтерв'ю російським ЗМІ засудила «поведінку» країн Балтії і висловила підтримку президенту рф путіну і війні росії проти України.

 

Балерина відома своїми антиукраїнськими поглядами і має також громадянство росії.

 

В той же час громадянство Кудімова мало бути анульоване після того, як департамент державної безпеки Литви вказав, що бізнесмен здобув литовське громадянство, надавши недостовірні відомості про освіту та місце роботи, тобто не повідомивши, що був співробітником радянського КДБ.

 

Як повідомляла «УМ», підозрюваний у державній зраді екснардеп Віктор Медведчук намагається відновити українське громадянство і депутатський статус через Верховний Суд України.