Башенка — геть: Федерація велоспорту змінила керманича

23.08.2019
Башенка — геть: Федерація велоспорту змінила керманича

Скандальний Башенко попрощався зі своєю посадою.

Скандальний президент Федерації велосипедного спорту України отримав за свою поведінку по заслузі.
 
 
У понеділок, 20 серпня, відбулася позачергова конференція ФВСУ, на якій було ухвалено рішення звільнити Олександра Башенка з посади президента. 
 
 
Причиною такого рішення стала неетична поведінка керманича, який дозволив собі публічно образити чемпіонку Європейських ігор Ганну Соловей та обіцяв вигнати її з команди. Також Башенко нагрубив людям, які заступилися за Ганну.
 
За їхньою перепалкою в соц­мережі «Фейсбук» спостерігала вся країна, на бік спортсменки стала чи не вся вітчизняна спортивна спільнота, в тому числі й міністр спорту України Ігор Жданов. 
На щастя, історія прийшла до свого логічного завершення і винний отримав своє покарання.
 
Новим же очільником федерації велоспорту став відомий у недавньому минулому спортсмен Андрій Гривко.
 
«Наша Федерація відповідає перед усією країною за розвиток велоспорту. Ми бачимо дуже велике зростання популярності нашого спорту. Моя відповідальність полягає в тому, щоб налагодити роботу Федерації і сприяти збільшенню популяризації велоспорту, як аматорського виду спорту, так і дитячого, щоб українські сім’ї хотіли віддавати дітей у велоспорт. Мені б хотілося, щоб у нас розвивалися і дитячі клуби, і професійна команда була, і були свої герої на Тур де Франс, на чемпіонатах світу, і прапор нашої країни піднімався високо», — заявив новий очільник федерацiї.
 
Гривко перебуватиме на цій посаді як мінімум до листопада цього року, адже саме тоді мають відбутися чергові вибори президента ФВСУ, не виключено, що його переоберуть на повний термін. Також зазначається, що Федерація перегляне й свій статут, який давно потребує оновлень.
 
Є в нашому велосипедному спорті й приємні новини. Так, 23-річний гонщик Марк Падун увійшов до складу команди Світового туру Bahrain Merida на заключний Гран Тур сезону — іспанську «Вуельту», яка почнеться в суботу, 24 серпня, в місті Торрев’єха.
 
Яна Беломоїна, після здобуття срібної нагороди на чемпіонаті Європи, зупинилася за крок до п’єдесталу на 5-му етапі Кубка світу з маунтенбайку. Наша спортсменка посіла 4-ту сходинку з результатом 1 година 23 хвилини 28 секунд. Бронзовому призеру — Джені Рісведс зі Швеції, Беломоїна поступилася 28 секунд.