Фабрика Лего, термальні води та зоопарк: чому не занудьгуєш в угорському місті Ніредьгаза

20.08.2019
Фабрика Лего, термальні води та зоопарк: чому не занудьгуєш в угорському місті Ніредьгаза

Термальні басейни просто неба — одна з родзинок Ніредьгази. (Фото зі сторінки nyiregyhaza.info.hu.)

У сусідній з Україною Угорщині, за 70 кілометрів від кордону, є місто з яскравою назвою — Ніредьгаза. Місто славиться насамперед своїми термальними водами: підлікувати й оздоровити опорно-руховий апарат на угорський курорт приїздить багато людей з різних усюд. Українці теж відкривають для себе цю точку на карті. Особливо приваблює курортна Ніредьгаза родини з дітьми. Власне, діти найчастіше стають «двигунами» таких мандрівок. І це не дивно! Фабрика Лего, де народжуються улюблені дітьми фігурки до конструктора, розташована в Угорщині, неподалік Ніредьгази. Виготовити власноруч конструктор — щось буває цікавіше для малечі? Ось вони й «штовхають» батьків на екскурсію, яка передбачає також майстер-клас. Дорослих така гра теж захоплює, бо всі ми діти, незалежно від віку.
 
Або зоопарк, який 2015 року визнано найкращим у Європі. Тут зібрані найбільш рідкісні тварини світу: на 30 гектарах — понад 5000 видів звірів. А Зелена піраміда, яка є родзинкою зоопарку! І тропічний ліс, і флора та фауна Індійського океану… Шоу тюленів і папуг. А поруч — етнографічний живий село-музей просто неба, де зібрана народна архітектура цілого регіону.
А термальні басейни в Аквапарку Ніредьгази — це втіха й оздоровлення водночас. Світ розваг, де виклик для найсміливіших — коридор iз підводними течіями, печерами, водяними завісами та іншими пастками… Для нудьги — жодного шансу. І це найголовніше.