«Маріуполь» поступився нідерландському клубу «АЗ Алкмар»

20.08.2019
«Маріуполь» поступився нідерландському клубу «АЗ Алкмар»

Зоря «летить» до перемоги над ЦСКА. (Фото з сайта niknews.mk.ua.)

Після вильоту київського «Динамо» з Лiги чемпiонiв невдачі українських команд не закінчилися. Так, «Маріуполь» був розбитий у Нідерландах.
 
 
Після мінімальної гостьової перемоги «АЗ Алкмар» у домашньому протистоянні не залишив шансів підопічним Бабича — 4:0, і фінальний свисток змусив «приазовців» попрощатися з мріями про Лiгу Європи.
 
 
«Ми побачили свій рівень. Рівень майстерності суперника відрізняється від нашого, нам є куди прагнути. Помилялися в простих ситуаціях, а суперник ні», — сказав Олександр Бабич після гри. 
 
Також керманич «Маріуполя» додав, що виніс з цього матчу багато корисного і тепер буде намагатися застосовувати це і в УПЛ.
 
До слова, підопічні Олександра Бабича пропустили минулий тур українського чемпiонату, в якому мали зіграти з київським «Динамо».
 
Матч перенесено на вересень за згодою обох сторін, причиною такого рішення став щільний графік у команд, але ж хто знав, що розклад у клубів так раптово зміниться.
 
На відміну від своїх колег луганська «Зоря» вдало подолала 3-й кваліфікаційний раунд ЛЄ. Після нічиєї на виїзді підопічні Скрипника вдома «дотиснули» болгарський «ЦСКА» і здобули мінімальну перемогу 1:0. 
 
«Банер «Мужики» висів на трибунах, футболісти «Зорі» на це слово заслуговують. Я теж хочу вигравати кожен матч з рахунком 8:0, але грається по рахунку — нам можна було не забивати, щоб пройти далі», — сказав Віктор Скрипник після матчу.
 
У раунді плей-офф суперником луганської «Зорі» став іспанський «Еспаньол». Перший матч відбудеться 22 серпня.
 
До слова, у ньому Скрипник не зможе розраховувати на  орендованого в «Динамо» Назарія Русин. Молодий нападник через вилучення у матчі з ЦСКА не допоможе своїй команді в першому протистоянні з іспанським клубом.
 
Не так успішно йдуть справи у «Зорі» на внутрішній арені. «Олександрія» на виїзді переграла луганчан з рахунком 2:1. Ця поразка стала першою в чемпіонаті для команди Скрипника. Але попри це «Зоря» зберегла за собою друге місце в турнірній таблиці ( у «Динамо» гра в запасі).
 
Упевненим кроком іде чинний чемпіон країни донецький «Шахтар». Підопічні Луїша Каштру впевнено перемогли «Львів». Після чотирьох зіграних турів гірники — одноосібнi лідери турнірної таблиці. 

ТАБЛО

Українська прем’єр-ліга. 4-й тур.
«Львів» — «Шахтар» — 0:2
Голи: Дентіньйо, 31; Марлос, 37.
«Зоря» — «Олександрія» — 1:2
Голи: Леднєв, 88 — Ковалець, 57; 75.
«Олімпік» — «Карпати» — 1:3
Голи: Політило (62, з пенальті) — Гуцуляк, 26,65; Франциско Ді Франко, 42.
«Десна» — «Колос» — 0:0
«Ворскла» — «Дніпро-1» — 1:1
Голи: Коломоєць, 54 — Чичіков, 50.
Турнірна таблиця після 
чотирьох турів:
1. «Шахтар» Донецьк — 12
2. «Зоря» — 7
3. «Десна» — 7
4. «Колос» К — 7
5. «Динамо» Київ — 6
6. «Олександрія» — 6
7. «Дніпро-1» — 5
8. «Маріуполь» — 4
9. «Ворскла» — 4
10. «Карпати» — 4
11. «Львів» — 3
12. «Олімпік» Д — 0