У Тернополі кандидат у депутати Степан Барна представив особистий смарт-додаток

17.07.2019
Незвичайна презентація відбулася вчора у Тернопільському прес-клубі — представляли особистий смарт-додаток одного з кандидатів у народні депутати (від партії «Європейська солідарність») по 163-му виборчому округу Тернополя, екс-голови облдержадміністрації Степана Барни. Відтепер кожний власник смартфону на базі системи Android — наприклад, телефона Samsung — при бажанні може завантажити через PlayМаркет бета-версію додатку, який так і називається — «Степан Барна» (для користувачів айфонів версія ще в розробці). Про те, що це й для чого, розповів журналістам сам кандидат:
 
— Ще кілька років тому для ефективної комунікації з людьми було актуально реєструватися і вести сторінку в соціальних мережах, потім з’явилася потреба у різних месенджерах, однак час швидко йде вперед, — сказав «просунутий» користувач. — Зустрічі з виборцями дали мені зрозуміти, що вже потрібні новіші й сучасніші засоби. Мене надихнув приклад одного з народних депутатів, тож я погодився на своєрідний експеримент і завдяки компанії AuxBridge (технологічна компанія з центром в Ізраїлі, що розробляє й постачає інноваційні рішення. — Авт.) було створено цей додаток. Він дає змогу не лише напряму спілкуватися з виборцями в оптимальному для них режимі та оперативно інформувати їх про свою діяльність, а й проводити опитування з актуальних питань та акумулювати й аналізувати ідеї, пропозиції громадян. Таких можливостей нема у жодному месенджері!
 
Присутній на прес-конференції директор iз розвитку бізнесу в Україні компанії AuxBridge Алекс Любецький додав, що запроваджена новація є важливим інструментом, який забезпечує прямий персоніфікований зв’язок, що в Україні такого досі ще не робили, «лише пробують імітувати». І що найважливіша «фішка» новації полягає в наявності CRM-платформи, яка дозволяє обробляти запити громадян у режимі реального часу.
 
Відповідаючи на запитання журналістів, Степан Барна запевнив, що після виборів його додаток працюватиме, незважаючи на те, стане він депутатом чи ні.