В Англії кіт приревнував свою хазяйку до кошеняті пішов з дому

09.07.2019
Те, що коти доволі свободолюбиві та ще й егоїстичні створіння, знають чи не всі. Але вони ще й ревниві! Так, домашній улюбленець жительки англійського села Раддінгтон, що в графстві Ноттінгемпшир, Кейті Епплбі — Уїлбур — образився на свою хазяйку, приревнувавши її... до кошеняток, яких хтось викинув, а вона принесла нещасних додому.
 
«Він глянув на них, вигнув спину і... пішов з дому», — розповідала згодом Кейті. Було це 5 років тому, і відтоді котяра став улюбленцем усього села: ходить, куди хоче, спить, де заманеться, у нього є навіть улюблені місця, де він завсідник, — місцевий паб і відділення банку. Про всенародну любов свідчить і сторінка у «Фейсбуці», яку місцеві жителі відкрили для свого улюбленця. Туди вони викладають знімки, які самі ж і роблять: ось Уїлбур спить у вітрині квіткової крамнички, ось він розлігся на шинквасі у пабі, а тут він походжає вуличками Раддінгтона.
 
Крім того, жителі села настільки полюбили кота за його дружелюбний характер, що, можна сказати, всиновили його і навіть святкують день народження Уїлбура в місцевому шинку. Тим паче, цього року місцева знаменитість святкуватиме свій 10-річний ювілей. 
 
«Я рада, що Уїлбура любить усе село, хоча дуже сумую за ним, — розповідає Кейті Епплбі. — А нещодавно приїжджала жінка з сусіднього графства провідати онуків, яка сказала, що також хотіла подивитися і на Уїлбура, адже він став місцевою знаменитістю».
 
І хоча її домашній улюбленець так і не повернувся додому, Кейті й надалі продовжує турбуватися про нього. Так, десь із пів року тому вона «водила» його до ветеринара, адже в котика розболівся зуб.