Стережіться Ма: в Україні стартував показ драми про підлітків з оскароносною Октавією Спенсер в головній ролі

25.06.2019
Стережіться Ма: в Україні стартував показ драми про підлітків з оскароносною Октавією Спенсер в головній ролі

Виконавиця головної ролі у фільмі «Ма» Октавія Спенсер. (Фото надане B&H film distribution.)

Шістнадцятирічним часто хочеться одразу стати дорослішими, а в юних головах це асоціюється з «потай покурити» чи «випити спиртного».
 
 
Чим такі бажання можуть закінчитися в результаті — показує американський режисер Тейт Тейлор у новому фільмі «Ма», який в український прокат 20 червня вийшов із назвою «Ма про тебе подбає».
 
 
Хоча суть цього кіно більше відповідає сентенції: обережно, дітки, стережіться Ма!
 
 
Режисер фільму Тейт Тейлор уже тричі співпрацював із виконавицею голов­ної ролі Октавією Спенсер, яка навіть отримала «Оскара» за участь у його картині «Прислуга».
 
«Ма» (скорочення від «мама») — їхня четверта спільна робота. В акторки — несподіване амплуа. Працівниця зооклініки виявляється аж настільки «доброю», що пристає на прохання купити підліткам алкоголь. А потім багато разів — удаваним бажанням згадати свої юні роки, а згодом навіть шантажем про своє нездоров’я — заманює дітей до свого будинку, який виявиться місцем не просто для тусні.
 
«Ма» — трилер, у якому основною є психологічна драма: про травми підліткового віку, прагнення любові і підступність однолітків; одночасно і про здатність 16-літніх протистояти злу, а ще про те, що з часом можуть несподівано відгукнутися давно забуті «витівки» сексуального штибу.
 
В український прокат фільм виходить із обмеженням 16+. Хоча нинішні акселерати стурбовані питаннями, які зачіпає стрічка, із 13-14 років. Ідеально — якби «Ма про тебе подбає» дивилися разом батьки і підлітки, а потім обговорювали це кіно.