Ласкаво просимо в Kyiv: США відтепер правильно писатимуть назву столиці України

14.06.2019
Ласкаво просимо в Kyiv: США відтепер правильно писатимуть назву столиці України

Рада США з географічних назв ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України з російськомовної «Kiev» на україномовну — «Kyiv» у міжнародній базі, якою послуговуються, зокрема, всі аеропорти світу.
 
 
З відповідним проханням свого часу до Ради США з географічних назв звернувся посол України Валерій Чалий. Американські географи погодилися з аргументами України та одностайно ухвалили рішення про заміну офіційної назви столиці України з «Kiev» на «Kyiv» у міжнародній базі.
 
Відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня, повідомляє посольство України в США.
 
«Це рішення є надзвичайно важливим та дає поштовх, щоби виправити офіційну назву столиці України і поза межами США, зокрема на міжнародних рейсах та в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, включаючи Міжнародну асоціацію авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США», — зазначили у посольстві.
 
Нагадаємо, в 2018 році Міністерство закордонних справ України ініціювало онлайн-кампанію #CorrectUA, метою якої стало коректне використання у світі назви «Київ» замість «Кієв» (#KyivNotKiev). Чимало європейських столиць і міст уже підтримали цю ініціативу, а більше двадцяти міжнародних аеропортів та деякі провідні міжнародні ЗМІ приєдналися до акції.
 
Таким чином Україна та світ відходять від усталеної транслітерації назви української столиці, яка відповідає російській вимові (Kiev), та повертаються до питомо української вимови (Kyiv). «Україна молода», нагадаємо, нещодавно також змінила назву свого сайту на umoloda.kyiv.ua.