Проект «Євроремонт»: на Харківщини реконструювали 13 об’єктів медичної галузі

28.05.2019
Чиновники Харківської облдержадміністрації та представники Європейського інвестиційного банку відвідали поліклініку обласної лікарні, де недавно завершився капітальний ремонт.
 
Роботи проводилися протягом останнього року на кошти ЄІБ у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».
 
Окрім внутрішнього оздоблення, тут повністю замінено каналізацію та сантехніку, модернізовано системи освітлення та опалення, відремонтовано покрівлю будівлі.
 
«До цієї події йшли дуже довго, — каже голова ХОДА Юлія Світлична. — Ми ви­значили гуманітарну сферу головним пріоритетом розвитку Харківщини, взяли на себе зобов’язання привести до ладу заклади медичної сфери області — і виконуємо свої обіцянки».
 
Щороку обласну поліклініку відвідує понад 170 тисяч чоловік, які тепер отримуватимуть медичну допомогу у комфортних і зручних умовах. На черзі — капітальний ремонт у стаціонарному відділенні лікарні, що його теж проводитимуть за участі згаданої фінансової установи.
 
Загалом коштом ЄІБ на Харківщині протягом кількох останніх років було реконструйовано 13 медичних закладів. Серед них — дві обласні дитячі та дві інфекційні лікарні, обласна травматологія, ОКЛ, диспансер радіаційного захисту населення.
 
Заступниця голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн, яка теж відвідала Харків, висловила впевненість, що соціальні проекти дозволять жителям регіону швидше переконатися у дієвій підтримці європейських партнерів.
 
«ЄС та Україна мають дуже амбіційну угоду про асоціацію, — сказала вона. — Частина її — вільна торгівля. Але це не те, що звичайні громадяни можуть відчути одразу. Тому дуже важливо, що в нас є можливість реалізувати саме ті проекти, завдяки яким люди реально побачать та відчують користь від такого партнерства. Це частина реформи охорони здоров’я, яку ми також підтримуємо».
 
У свою чергу, голова представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон повідомив про цікавість банку до проектів з енергоефективності та запевнив, що буде радий бачити ті проекти, які Харківський регіон запропонує для спільної реалізації.