Як може взагалі підвести когось борщ? Кожна господиня, яка вміє варити смачні борщі, отримуватиме лише компліменти і подяки.
Он якраз щавель заряснів на полях-городах, а значить, час варити щавлеві борщі.
Тернополянка Ірина Бородіна ділиться чудовим рецептом.
На 4-5-лiтрову каструлю борщу потрібно: 600 г ребер свинячих (ребра беру нежирні, як кісточки, щоб був смачний бульйон, їх потім викидаю, чи 300 г, якщо гарні, з м’ясом), 3-4 великi картоплини (чи 7-8 невеликих), 2 моркви середні, 3-4 помідори середні, 7-8 яєць, 500 г щавлю і шпинату, пучок петрушки і кропу.
Зварити м’ясний бульйон, найкраще на свинячих реберцях (кісточки обібрати і викинути, м’ясо повернути в бульйон). Додати нарізану кубиками картоплю. Коли картопля готова, додати молодий шпинат і щавель, порізаний великими шматками.
Окремо зробити засмажку: моркву натерти на грубій терці, трошки обсмажити на олії, зменшити вогонь, додати помідор, нарізаний кубиками без шкірки (у помідорів надрізати шкірку навхрест і опустити в киплячий бульйон на 2 хвилини, потім витягнути ложкою й облити холодною водою, шкірка легко зніметься), все протушкувати хвилин 15. Додати засмажку до бульйону, зварити яйця, порізати грубими кубиками, теж — у каструлю (дехто любить додавати крупу, рисову чи якусь іншу, я не додаю).
При подачі додати половинку яйця, ложку сметани, посипати кропом і петрушкою. У нас удома замість шпинату додавали молоду кропиву. Смачного!