У Миколаївському костелі відбудеться сьомий концерт класичної музики соціального проекту

08.05.2019
У Миколаївському костелі відбудеться сьомий концерт класичної музики соціального проекту

Cолісти НБОКМУ: заслужені артистки України Катерина Баженова (фортепіано), Іванна Пліш (сопрано) та лауреат міжнародних конкурсів Сергій Андрощук (тенор). (Фото Сергія ДРУЧЕНКА.)

Під такою назвою у Національному будинку органної та камерної музики України (НБОКМУ) 18 травня пройде сьомий концерт із циклу музичних вечорів «Знайомство з класикою».
 
 
Перший концерт із циклу, який був розрекламований у музичних і загальноосвітніх школах, пройшов ще у жовтні минулого року.
 
 
Слухачами відтоді стають цілі класи учнів не лише з Києва, а й області.
 
 
Особливістю концертів є і те, що вони слугують відкриттям класичної музики та насолодою від неї за невеликі кошти.
 
Вартість усіх квитків на концерти із циклу музичних вечорів «Знайомство з класикою» у столичному Миколаївському костелі, прекрасній будівлі архітектора Владислава Городецького, — лише 50 гривень. Тому вони доступні для родин із дітьми і навіть малозабезпечених громадян. 
 
Про цикл концертів «Знайомство з класикою» розповідає одна з засновниць проекту — заслужена артистка України, піаністка та педагог Баженова Катерина Анатоліївна: «Ідея проведення циклу концертів «Знайомство з класикою» виникла ще два роки тому.
 
Цей проект — спільна ініціатива адміністрації НБОКМУ в особі директора Стахурської Тетяни Миколаївни та ініціативної групи солістів: Іванни Пліш (сопрано), Сергія Андрощука (тенор), Ірини Харечко, Валерії Балаховської (орган) і мене.
 
Цикл концертів спочатку був призначений для школярів. Мета проекту — популяризація класичної музики. Адже твори є легкими для сприйняття та невеликими за обсягом». 
 
Вирішили проводити концерти вдень по суботах один раз на місяць. Тривалість кожного концерту — близько однієї години. За цей час музиканти намагаються продемонструвати різноманітність класичної музики, всю її стильову палітру.
 
Протягом цього концертного сезону всі солісти та ансамблі НБОКМУ взяли участь у циклі музичних вечорів «Знайомство з класикою».
 
Заключний у цьому сезоні, сьомий, концерт із циклу музичних вечорів «Знайомство з класикою», який пройде 18 травня у Національному будинку органної та камерної музики України, включатиме твори композиторів різних країн та епох: від XVIII століття — до сьогодення.
 
Меломани зможуть насолодитися музикою Вівальді, Моцарта, Скорика, П’яццоли, Леменса, Керна, Дудара та інших.
 
У концерті візьмуть участь камерний ансамбль «Київ» (художній керівник — заслужена артистка України Ганна Нужа), заслужена артистка України Ірина Харечко (орган) та лауреат міжнародних конкурсів Віталій Чікіров (ліричний баритон).