В Об’єднаних силах відбулися широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони

17.04.2019
В Об’єднаних силах відбулися широкомасштабні навчання  з протиповітряної оборони

Командувач ООС Сергій Наєв задоволений результатами навчань.

На фронті збройні формування Російської Федерації «традиційно» порушили режим припинення вогню: 15 квітня дванадцять разів обстрiлювали позиції української армії.
 
При цьому ворог чотири рази застосував заборонене Мінськими домовленостями озброєння — міномети калібрів 120 та 82 мм. А також обстрілював наших захисників iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти 11 разів обстріляли позиції українських військ: iз мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї — двічі в околицях міста Авдіївка; з мінометів калібру 120 мм — двічі біля населеного пункту Новоселівка Друга; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — тричі неподалік населеного пункту Лебединське; з гранатометів різних систем та стрілецької зброї — двічі піддавали вогню околиці Опитного; з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатили поблизу населеного пункту Водяне; з великокаліберних кулеметів — під Невельським.
 
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти зі стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Станиця Луганська.
 
Під час навчань...
 
Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, у понеділок шістьох окупантів було знищено, ще трьох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 16 квітня обстрілів позицій підрозділів ЗСУ не зафіксовано. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
Наголосимо, що, за інформацією, здобутою розвідкою Об’єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від дер­жавного кордону України, агресори провели навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземних цілях.
 
За наказом Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, 13 квітня відбулись навчання, в яких узяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ — від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, що мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси «Бук-М1», «Оса-АКМ», «Стріла-10», 2С6 «Тунгуска», ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.
 
На окремій ділянці полігону побудували багаторівневу систему протиповітряної оборони.
 
Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої задіяли і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційну станцію 19Ж6 та Р-18 «Малахіт».
 
Під час навчань підрозділи Об’єднаних сил відпрацювали виявлення, супроводження, знищення повітряних цілей, здійснення маневру в нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок.
 
Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях. Підсумки навчань підтвердили високу ефективність системи протиповітряної оборони Об’єднаних сил.
 
Особовий склад пунктів управління, льотчики винищувальної авіації, розрахунки зенітко-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій впоралися із завданням на «відмінно». Повітряний простір Об’єднаних сил — під надійним контролем.