ДТП у Харкові: апеляцію Олени Зайцевої і Геннадія Дронова розглядатиме принциповий суддя

03.04.2019
Апеляції, які подали Олена Зайцева та Геннадій Дронов після винесеного їм вироку, розглядатиме головуючий суддя Володимир Протасов.
 
Його було обрано шляхом автоматичного розподілу, що збільшує шанси потерпілих дочекатися саме справедливого і об’єктивного вердикту. До того ж, за інформацією юристів, цей суддя має репутацію принципового фа­хівця, який не піддається впливу.
 
Як «УМ» уже повідомляла, обидва фігуранти «харківської трагедії» отримали максимальний для даного злочину термін — по 10 років позбавлення волі. Їх також зобов’язали солідарно виплатити компенсації родичам загиблих у розмірі, що перевищує 7 мільйонів гривень. 
 
Клопотання про перегляд вироку від імені Олени Зайцевої подавала її новий адвокат Юлія Плєтньова, оскільки троє захисників, що брали участь у судах першої інстанції склали свої повноваження. Перспективи підзахисної пані Плєтньова розглядає досить оптимістично.
 
«Суд повинен був застосувати пом’якшувальні обставини: часткове відшкодування збитку потерпілим та чистосердечне розкаяння, — сказала вона. — Це два тезиси, які прямо вказані у законі. Думаю, перспектива в апеляції стосовно Зайцевої є». 
 
У свою чергу, адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця продовжує наполягати на тому, що його підзахисний не винен у ДТП узагалі, тому вирок суду вважає «упередженим, незаконним, необґрунтованим і таким, що суперечить нормам процесуального права та свободам 
людини».