Найсильніша українська художня гімнастка переможно виступила на «Кубку Дерюгіної»

19.03.2019
Найсильніша українська художня гімнастка переможно виступила на «Кубку Дерюгіної»

Єва Мелещук здобула для «синьо-жовтих» на «Кубку Дерюгіної» «срібло» у вправі зі стрічкою. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Після завершення спортивної кар’єри бронзовою призеркою Олімпіади-2016 Ганною Різатдіновою в українській художній гімнастиці з нетерпінням чекали появи нової талановитої та здібної грації, котра в короткий термін зможе продовжити успішні традиції іменитої школи Дерюгіних.
 
 
Минулого «уїк-енду» в Києві пройшов ХХIV турнір серії Гран-прі «Кубок Дерюгіної», на якому вперше з 2009 року перемогу в багатоборстві здобула вітчизняна гімнастка.
 
 
Коли у вересні 2018 року дебютантка дорослого чемпіонату світу, 15-річна харків’янка Влада Нікольченко стала четвертою в абсолютному заліку, її назвали сенсацією та відкриттям «мундіалю».
 
 
Кілька призових місць на етапах Кубка світу додали Нікольченко ще більше впевненості, тож на домашньому Гран-прі у столичному Палаці спорту вона мала впевнений i переконливий вигляд, хоча повністю без помилок пройти «Кубок Дерюгіної» не змогла.
 
Найбільше проблем у Нікольченко в багатоборстві виникло під час вправ iз булавами, утім її блискучі виступи з обручем, м’ячем i стрічкою нівелювали ті недоліки.
 
У підсумку Нікольченко стала першою з 2009 року українською гімнасткою, котрій удалося виграти багатоборство на «Кубку Дерюгіної».
 
Уперше з 2009 року, слідом за Ганною Безсоновою, 
українська гімнастка Влада Нікольченко стала переможцем 
багатоборства на Гран-прі «Кубок Дерюгіної».
 
Статус лідера підтвердила Влада й у «малих» фіналах, вигравши «золото» з обручем, «срібло» з м’ячем i «бронзу» зі стрічкою. По індивідуальній медалі «Гран-прі» принесли українській команді також Єва Мелещук, яка стала другою у фіналі зі стрічкою, та Христина Погранична, котра отримала «срібло» за свій виступ iз булавами.