Переселенці з Донбасу отримали квартири у відремонтованому будинку на Харківщині

05.03.2019
Переселенці з Донбасу отримали квартири у відремонтованому будинку на Харківщині

У селищі Дослідне Красноградського району дванадцять родин з окупованої частини Донбасу отримали комфортабельне житло.
 
 
Власники ордерів вселилися до двоповерхового будинку, де 20 років тому розташовувався лабораторний корпус дослідної станції сільгоспінституту.
 
 
«Тут були голі стіни без вікон і дверей, — розповів міський голова Краснограда Володимир Максим. — Тепер це комфортабельна будівля, реконструйована за сучасними технологіями. У приміщенні встановили енергозберігаючі вікна та двері, провели необхідні комунікації. Кожна квартира має лічильники тепла і води. Цей будинок — комунальна власність міста. Війна закінчиться, люди повернуться додому, а споруда буде використана для вирішення соціальних питань місцевих жителів».
 
Серед тих, хто отримав нове житло, переселенка з Луганської області Ганна Кузьміна та її родина, в якій троє дітей.
 
«Дуже раді, що нам дали двокімнатну квартиру з ремонтом і навіть подарували ліжка й дивани для діточок, — сказала жінка. — У нас є кухня, ванна. До цього ми винаймали дім у селі Зоряне Красноградського району. Тут нам усе надзвичайно подобається, просто шалено раді».
 
На реконструкцію покинутої будівлі витрачено 5,5 мільйона гривень. Цю суму виділив «Український фонд соціальних інвестицій» за фінансової підтримки уряду Німеччини.
 
Завдяки іноземним партнерам на теренах регіону наразі триває реконструкція ще шістьох будівель, де також безплатно отримають житло переселенці з Донбасу.
 
Як «УМ» уже повідомляла, у квітні минулого року підписано фінансову і проектну угоду, якою передбачається виділення урядом ФРН додаткових 9 мільйонів євро на створення соціального житла для людей, які через війну змушені були покинути рідні домівки.
 
Грантові кошти спрямували до Дніпропетровської, Запорізької, Харківської областей та в міста неокупованої частини Донбасу. Реалізація проекту допоможе отримати квартири тисячам переселенців.