У Тернополі взялися за створення електронної бази діячів мистецтв

27.02.2019
У Тернополі вирішили створити електронну базу діячів мистецтва, для чого розробляють окремий сайт, де має бути зібрано все про літераторів, художників, музикантів та митців інших сфер, які жили і працювали у «файному» місті або ж причетні до нього своєю творчістю.
 
Автор такої, безперечно, цікавої і потрібної ініціативи — молодий тернопільський поет і журналіст, голова громадської організації «Мистецький фестиваль Ї» Юрій Матевощук.
 
«Даний сайт — це такий собі мистецький довідник із базою музикантів, літераторів, художників та інших діячів мистецтва не лише минулого, а й теперішнього часу, — розповів він журналістам.
 
— Наші таланти стануть «родзинкою» Тернополя для туристів. А місто зможе гідно презентувати своїх митців. Було б чудово, якби місцеві видавці перетворили напрацьовані нами дані в красивий презентаційний друкований довідник. У майбутньому ж хочемо створити на нашому сайті ще й карту закладів і об’єктів культури та мистецтва Тернополя, яка стане для туристів чудовим путівником та орієнтиром. Було б добре, якби ми змогли інтегрувати її в сайт міської ради».
 
За словами Юрія Матевощука, до створення бази з ентузіазмом підключилися сучасні тернопільські митці, історики та громадські активісти.
 
Дані збирають у архівах, з відкритих джерел iнтернету, засобів масової інформації тощо.
 
Також до цієї благородної справи закликали долучатись усіх тернополян, кому не байдужа історія і слава рідного міста. Для цього варто лише зголоситися і заповнити електронну анкету.