На Житомирщині голова МСЕК вимагав хабара в інваліда

20.02.2019
На Житомирщині голова МСЕК вимагав хабара в інваліда

Посадовець оцінив свої «послуги» у п’ять тисяч гривень (Фото прокуратури)

Жага легкої наживи не оминула голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії одного з райцентрів Житомирщини.
 
 
Ділка затримали детективи слідчого управління ГУ Нацполіції в області спільно з працівниками управління захисту економіки НПУ в регіоні одразу після одержання неправомірної грошової вигоди. 
 
 
Кругленьку суму 59-річний голова МСЕК вимагав від 23-річної жінки за продовження групи інвалідності строком на 2 роки. Посадовець оцінив свої «послуги» у п’ять тисяч гривень.
 
Коли «бізнесмен від медицини» зрозумів, що на місці, де жінка-інвалід передавала йому кошти, присутня ще й поліція — приткий хабарник зробив спробу позбутися грошей і «скинув» їх.
 
Утім купюри знайшли під сходовим майданчиком, а момент передачі «передоплати» у розмірі чотирьох тисяч гривень правоохоронці встигли задокументувати.
 
Тож керівника медкомісії затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Предмет хабара вилучено. Усі заходи проводили під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області. 
 
За вказаним фактом досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
Відповідно до санкції цієї статті чоловіку загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.