Пологові схеми: медики «вигадують» діагнози немовлятам заради виплат

09:01, 04.11.2023
Пологові схеми: медики «вигадують» діагнози немовлятам заради виплат

Немовлятам ставлять діагнози, які не є патологією, а лише тимчасовим станом пацієнта. (Фото з відкритих джерел)

У родових та перинатальних центрах України виявили схему заробітку на немовлятах, коли лікарі свідомо вказували неправильні діагнози новонародженим, щоб потім направити їх до іншої лікарні або застосувати іншу схему лікування.

 

Це дозволяло добре заробити на них.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє МОЗ

 

Повідомляється, що такі схеми дозволяють отримувати подвійну, а іноді й потрійну оплату за одну дитину. За попередніми розрахунками НСЗУ, за близько 30% маленьких пацієнтів здійснювалася подвійна оплата медичним установам.

 

У середньому по Україні майже 20% немовлят, що народилися хворими, переводять до іншого закладу та зазнають негативного впливу внаслідок транспортування. В окремих лікарнях 100% немовлят, що вижили до 7 дня, були переведені в інші лікарні, попри те, що ці лікарні мали відповідні пакети послуг.

 

Також перевірка показала, що в деяких закладах немовлятам ставлять діагнози, які не є патологією, а лише тимчасовим станом пацієнта і не повинні бути причиною лікування.

 

Крім того, у пресслужбі зазначається, що за останній рік сильно зросла кількість кесаревих розтинів у порівнянні з попередніми роками. Ця динаміка може свідчити про виконання операції без показань виключно для отримання грошей .

 

Як повідомляла "УМ", на думку фахівців, Україна має покращити демографічну ситуацію піля Перемоги.