У Хмельницькому перинатальному центрі продавали новонародженних

17:06, 23.04.2020
У Хмельницькому перинатальному центрі продавали новонародженних

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У Хмельницькому до схеми торгівлі дітьми причетна заступниця головного лікаря перинатального центру та дві її пацієнтки.

 

Восени торік у Хмельницькому перинатальному центрі 25-річна жителька Кіровоградської області народила здорову дівчинку. Проте народжувала вона під чужими анкетними даними, які належали іншій жінці.

 

Остання мала забрати новонародженого малюка, який згідно підроблених документів був записаний у медзакладі вже як її дитина, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Організатором цієї схеми виступила заступниця головного лікаря перинатального центру, яка користуючись своїм службовим становищем, підробила ряд документів, що стосувалися вагітності та пологів", - сказано в повідомленні.

 

У рамках досудового розслідування було проведено ряд слідчих дій та експертиз. Усім трьом жінкам оголошено про підозру у замаху на торгівлю людьми.

 

Крім того, лікарці доведеться відповідати ще за службове підроблення, а двом іншим жінкам — за використання завідомо підробленого документа.

 

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.