У Харківському аеропорту пройшли тренування кінологів та їх підопічних з усієї України

23.01.2019
У Харківському аеропорту пройшли тренування кінологів та їх підопічних з усієї України

Собаки та їхні провідники в Харківському аеропорту працюють позмінно.

У Харківському аеропорту пройшли загальноукраїнські навчально-тренувальні збори кінологів.
 
 
Спеціалісти з Києва, Харкова, а також Львівської, Одеської та Дніпропетровської областей упродовж тижня відточували разом зі своїми хвостатими підопічними навички пошуку наркотиків у пасажирів аеропорту. 
 
 
За словами начальника кінологічного центру Харківської області Олексія Сайганова, більшість тренувань проходила в умовах, близьких до реальних. У залі місцевого аеровокзалу були люди, в речах яких заздалегідь сховали наркотики.
 
Як правило, натреновані собаки досить швидко знаходили заборонені речовини, до яких належать наркотичні засоби, психотропні препарати, їх аналоги та прекурсори. До речі, за кожну знахідку кмітливі пошуковці одразу отримували нагороду. 
 
Програму співробітництва Харківського аеропорту з регіональним кінологічним центром започаткували рік тому. Собаки та їхні провідники працюють тут позмінно. Вони оглядають усе — прилеглу територію, стоянки, автомобілі, сумки і, звісно ж, самих пасажирів. 
 
«Собака підходить до людини, обнюхує її й спокійно iде геть, якщо в неї нічого немає, — каже інструктор патрульної поліції Валерія Дворовенко. — А якщо чує запах, то лягає поруч. Може навіть лапою провести, повідомляючи: «Ось я знайшов, шукайте тут».
 
Відволікти увагу пошуковців якоюсь смакотою неможливо в принципі. На службу вони виходять добре нагодованими, тому реагують лише на специфічний запах. 
 
У ході всеукраїнських зборів поліцейські прослухали теоретичний курс лекцій з особистої безпеки й ознайомилися з характеристикою всіх видів наркотиків.