Михайло Поплавський: «Українська пісня вічна, як небо і сонце»

07.12.2018
Михайло Поплавський: «Українська пісня вічна, як небо і сонце»

Унікальний ректор і його творча «армія».

Через п’ять років концертної «мовчанки» Михайло Поплавський повернувся на велику сцену масштабним українським шоу «Я у тебе один», що відбулося 4 грудня в столичному Палаці спорту.

У залі не було де яблуку впасти, більше 15 тисяч гостей — глядачі сиділи і стояли скрізь, навіть… на східцях.

Такої кількості людей, як було підраховано під кінець концерту, у цьому році Палац спорту ще не знав!

 «Я дуже радий всіх вас бачити і неймовірно щасливий, що вас у мене так багато», — зазначив Михайло Поплавський.

«Усі мої друзі сьогодні тут»

На концерт свого знаменитого земляка завітало майже все село, звідки родом Михайло Поплавський.
 
«Мені часто закидають, що я селюк. Кажуть, мовляв, у місто приїхав, а село з тебе так і не вийшло. — А я дуже радий, що не вийшло. Бо там моє коріння. Ось, погляньте, весь перший сектор — це моє село Мечиславка, що на Кіровоградщині, всі мої односельці сьогодні тут, зі мною».
 
На українське шоу завітало багато знаменитостей. У залі можна було побачити співачок Ніну Матвієнко, Світлану Білоножко, Камалію, Аллу Попову, співака Петра Чорного, актора Володимира Горянського, відомого телеведучого Григорія Решетника, шоумена Юрій Ткача, ректора НУПіБ Станіслава Ніколаєнка, політиків Володимира Макеєнка, Альону Кошелєву та інших відомих друзів і прихильників творчості Михайла Поплавського. Ще одного шанованого гостя пан ректор представив особисто.
 
«Сьогодні в залі — Президент України, великий українець і духовний лідер нації Віктор Ющенко» — величезний зал вітав VIP-гостя бурхливими оплесками. 
 
Зі сцени ректору дарували вітання з днем народження, яке було напередодні шоу, зіркові випускники КНУКіМ — Наталія Валевська, народні артистки України Ірина Білик, Катерина Бужинська та Наталія Бучинська, а також народний артист України Павло Зібров. 
 
«Юний орел» випурхнув на сцену під однойменну пісню — саме з «Юного орла» свого часу почався проект «Співаючий ректор». Далі були всіма улюблені «Кропива», «Не бійся висоти», «Прощання», «Блюз еротичних думок».
 
Пригощав гостей Михайло Михайлович «Салом» і «Вареничками», інтригував прем’єрою нової пісні «Забава» та зворушував композиціями «Здрастуй, рідне село», «Росте черешня в мами на городі», «Батько», «Сину мій». Заключні пісні «Приречений на любов», «Я у тебе один» та «Україна» весь зал виконував стоячи, під бурхливі оплески та овації разом із ректором та його студентами.

«Мабуть, співаком буде»

Масштаб дійства вражав: в окремих номерах на сцені перебувало більше 100 осіб, а загалом у концерті було задіяно понад 500 артистів шоу-балету.
 
Мов у калейдоскопі, на сцені змінювалися оригінальні костюми та яскраві декорації, раз по раз вибухала салютами піротехніка, клубочився дим, а враження від дійства підсилював вдало підібраний відеоряд на величезних моніторах. Здавалося, що вся сцена жива і співає разом із ректором! Вражені глядачі не шкодували оплесків. 
 
«Коли я народився на світанку, то дуже кричав, — ділився з залом Михайло Михайлович. — Акушерка сказала мамі: «Мабуть, співаком буде». Але великим співаком я не став. І добре. Бо якби став, то Україна втратила б значно більше!» — жартував винуватець торжества.
 
І в цьому жарті є своя правда, бо Михайло Михайлович став талановитим ректором, успішним шоуменом, лідером, який уміє концентрувати довкола себе таланти, справжнім, як сказав Павло Зібров, українським криголамом, котрий упевнено йде вперед і не боїться експериментів. 
 
Свого часу Михайло Поплавський став першим в Україні співаючим ректором і залишився… єдиним.
 
«Не дивіться ні на кого. Будьте унікальними, залишайтеся собою! Світ любить оригіналів, а я оригінал. І я у вас такий один», — каже Михайло Михайлович. 
 
«Я у тебе один» — Ви сказали країні. І вона руко­плескала щиро-прещиро Вам! Ви не зовсім один — з Вами вся Україна!» — написав наступного дня після концерту на сторінці Поплавського у «Фейсбуці» Віктор Зінченко, директор туристичної компанії «Супутник». 
 
«Вітаю з блискучим шоу! — там же поділився власним враженням Віктор Рибаченко, політичний психолог і професор КНУКіМ. — Це був потужний пучок шаленої енергії зі сцени в зал, у кожне серце. А про таку «підтанцівку» навіть мега-зірки можуть тільки мріяти. Глядачі не хотіли розходитися і ще довго самі підтанцьовували у залі і фойє — так ви їх завели! Браво Маестро! Браво всім, хто готував і провів це супершоу!!!» 
 
Світ дійсно любить оригіналів. А ще — відкритих і позитивних людей. Таких любить сцена і глядач. І саме таким є Михайло Поплавський, який власним прикладом довів: співати серцем і душею — це вміння, якого часто бракує тим, кого Бог обдарував голосом. «Українська мова, українська пісня, українська душа вічні, як небо і сонце, — звернувся насамкінець ректор до залу. — Ми сильна, непереможна нація! І поки ми бережемо свою духовність, ми бережемо Україну!».