Харків’янам пропонують обговорити ціну за вивезення сміття: обслуговуюча компанія хоче підняти ціни вдвічі

24.10.2018
Міський «Комплекс iз вивезення побутових відходів» (КВПВ) запропонував харків’янам публічно обговорити розмір нових тарифів. Комунальники пропонують вдвічі вищу ціну, ніж тепер, але, схоже, готові подискувати з тими, хто запропонує свою калькуляцію. 
 
Ціна питання досить висока: зараз iз квартири беруть 55,56 гривнi за кубічний метр, а хочуть 114,79. «Це пов’язано з суттєвим ростом рівня мінімальної заробітної плати, цін на паливно-мастильні матеріали, а також вартості запчастин і комплектуючих для ремонту спецтранспорту, — йдеться у повідомленні КВПВ. — У зв’язку з тим, що діючі тарифи не покривають економічно обґрунтовані витрати на вивезення відходів, підприємство змушене переглянути тарифи на свої послуги». 
 
Останній раз, за даними комунальників, ціни на вивіз сміття в Харкові підвищували у грудні 2014 року. Через низьку плату КВПВ минулого року зазнав збитків на 11 мільйонів гривень і майже на 9 мільйонів — у першому півріччі 2018-го. Тому якими б не були результати проведеного обговорення, платити доведеться все одно більше. 
 
До речі, відучора в Харкові на кілька гривень зросла вартість проїзду в міських «маршрутках». Також злетять угору тарифи КП «Харківські теплові мережі».