Харків’яни зібрали 14 тон будматеріалів для допомоги постраждалим в Ічні

17.10.2018
Днями харків’яни зібрали і відправили на Чернігівщину 14 тонн будівельних матеріалів. Шифер, цемент і шпаклівка будуть використані під час ремонту будівель, що постраждали від вибухів на арсенальних складах в Ічні.
 
«Ми зв’язалися з Чернігівською обласною адміністрацією, щоб з’ясувати, яка допомога їм наразі потрібна. Нам надали список будівельних матеріалів, які зараз необхідні для відновлення постраждалого від вибухів населеного пункту. За допомогою підприємців Харківщини були зібрані необхідні матеріали», — розповіли в департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.
 
Це вже другий гуманітарний вантаж для регіону, який переживає події, аналогічні тим, що сталися нещодавно на військових складах у Балаклеї. Розуміючи розмах трагедії, чиновники вже у перший день пожежі в Ічні звернулися до місцевих підприємців із проханням максимально допомогти сусідам. У результаті було зібрано і відправлено до зони лиха 22 тонни продуктів.
 
Це борошно, крупи, макаронні, м’ясні, хлібобулочні вироби, овочі, вода, сир.  «Харківщина, як ніхто інший, розуміє цінність допомоги. Особливо тієї, що надходить у потрібний момент, — повідомив тоді директор департаменту економіки та міжнародних відносин ХОГА Андрій Колос. — Тому у першу чергу відправляємо продукти, а далі зберемо заявки на будівельні матеріали».