Яблучний тане як сніг

22.08.2018
Яблучний тане як сніг

Чого тільки з яблуками не пекли мої подруги на Спаса — лиш встигала уявляти! У хід ішли різні види і сорти борошна, найсвіжіші яйця, найкраще масло, кориця, ванілін і ягоди, і ще багато чого. Любимо ми створювати свято рукотворно, що не кажи, і це чудово!
Ольга Пирогова поділилася рецептом пирога, який буквально тане в роті: ніжний, пухкий, запашний, із секретиками і загадками, бо ще спробуй відгадай, що створює у цій випічці такий особливий смаковий букет. Я не відгадала, тому занотувала рецепт від Ольги і пропоную спробувати тим, хто бажає спекти це солодке диво. 
Для пісочного тіста потрібно: борошно — 1,5 склянки, цукор — 2 столові ложки, маргарин — 100 г, сметана 50 г, жовток, 1/4 столові ложки соди.
Сирний шар: сир (м’який однорідний) — 250 г, цукор — 1/3 склянки, жовток, ванілін.
Яблучний шар — 4-5 середніх яблук (тонкими пластинками), кориця.
Для суфле — 2 білки великих яєць (Ольга використала 4) та цукор, кілька крапель лимонного соку.
З’єднати жовток, цукор, розтоплений вершковий маргарин, сметану, розпушувач. Змішати до однорідності. У суміш додати борошно і замісити м’яке пісочне тісто. Розподілити тісто у формі, зробивши бортики, наколоти виделкою. Для сирної маси розтерти сир із цукром, жовтком і ваніліном та розподілити поверх тіста. Зверху на сир викласти яблучні часточки і посипати корицею. Духовку заздалегідь розігріти до 180-190 градусів. Випікати 25-30 хвилин.
Для суфле збити білки з кількома ложками цукру (щоб було до смаку), скропивши лимонним соком. Збивати на малих обертах до стійких піків.
Готовий пиріг вийняти з духовки і зверху викласти білки. Зменшити вогонь до 170 градусів. Знову поставити пиріг у духовку на 10-15 хвилин. Готовому пирогу дати охолонути і розрізати на порційні шматки. 
І ця яблучна насолода потішить усіх, хто встигне скуштувати її. Печіть більше, щоб точно вистачило. Смачного!