У Харкові збирають акцію проти дельфінаріїв

04.07.2018
Громадські організації «Добрий дім» та «Ліга допомоги тваринам» проведуть у суботу, 7 липня, зоозахисну акцію «Харків проти дель­фінаріїв».

На думку активістів, вітчизняні аквапарки та інші розважальні заклади нещадно експлуатують цих милих довірливих тваринок, не дбаючи про їхнє достойне утримання. Як доказ, активісти наводять сумну історію, що трапилася в одеському дельфінарії «Немо». Там бідолашна самка народила дитинча просто в розпалі шоу. 

«Тварину змусили виступати навіть в останні дні вагітності, а дельфіня народилося приреченим на життя у в’язниці, — каже одна з організаторів заходу Марина Суркова. — Хлоровані катівні продовжують існувати в Харкові та Трускавці, а в Одесі використовують штучно підсолену воду. Хімікати та умови призводять до сліпоти та чисельних захворювань тварин».

Згідно зi встановленими санітарними нормами, всі дельфінарії повинні бути розташовані поблизу моря й мати безпосередній вихід до нього. На це правило в Україні ніхто не зважає, тому тварин нещадно експлуатують заради прибутку власників закладів, у яких їх тримають у неволі.  

У недiлю, 8 липня, на харківській набережній пройде благодійний концерт, на якому збиратимуть гроші для міського притулку бездомних тварин.

Охочі підтримати акцію зможуть почути виступи «найгучнішої» вітчизняної групи Legenda Folium, а також колектив, який змінює свої стилі від регбі до блюзу — Beaton разом iз рок-командою Illusion of Change. Квитки в касах уже продають по 70 гривень. Утім на концерт можна прийти і просто з якимось гостинцем, наприклад кормом для тварин.