На фасаді Черкаської філармонії увічнили Анатолія Пашкевича, Миколу Негоду та Раїсу Кириченко

04.07.2018
На фасаді Черкаської філармонії увічнили Анатолія Пашкевича, Миколу Негоду та Раїсу Кириченко

Меморіальна присвята Раїсі Кириченко. (Фото надане прес-службою ОДА.)

У Черкасах здійснили те, про що давно мріяли місцеві жителі. На фасаді обласної філармонії відкрили меморіальну дошку-присвяту народному артисту України Анатолію Пашкевичу, заслуженому діячу мистецтв України Миколі Негоді, а також пам’ятний знак народній артистці України Раїсі Кириченко, які тут свого часу працювали.

Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній державній адміністрації, за підтримки якої й було пошановано трьох відомих українських митців напередодні 22-ї річниці прийняття Конституції України. 

Право відкрити пам’ятні знаки надали доньці Анатолія Пашкевича, артистці Черкаського народного хору Оксані Пашкевич та солістці ансамблю «Росава» Галині Боровицькій.

Над створенням мистецьких об’єктів працювали заслужений художник України, голова обласного відділення Національної спілки художників України Іван Фізер та його колега Віктор Крючко, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Сергій Фурсенко та архітектор Василь Дмитренко.

«Митці, котрих ми вшановуємо та увіковічнюємо, закладали свого часу підвалини нашої незалежності. Це ті зірки, які обов’язково мають горіти на небосхилі української культури», — наголосив на відкритті Іван Фізер. 

За словами першого заступника голови Черкаської ОДА Віталія Коваля, таке вшанування митців — подія дуже вагома, адже Раїса Кириченко, Микола Негода та Анатолій Пашкевич принесли Черкащині та Україні неабияку славу. А на цих пам’ятних знаках їхні образи ніби ожили. Тож українці мають пам’ятати й шанувати творчий доробок митців, який від них успадкували.