У Києві стартував кінофестиваль «Невидане»

16.02.2018
У столичному кінотеатрі «Київ» 14 лютого стартував фестиваль «Невидане» — найкращих фільмів 2017 року, що з різних причин оминули український кінопрокат.
 
«Історія привида», «Ведмідь Бріґсбі», «Ромен Дж. Ізраел, адвокат», «Назви мене своїм ім’ям», «Сніговик» — ці стрічки привернули увагу кінокритиків, отримали позитивні відгуки гостей та журі міжнародних кінофестивалів Європи та США.
 
Організатором фестивалю виступив КМКФ «Молодість» за підтримки дистриб’юторської компанії B&H. 
 
Фільмом-відкриттям стала кінострічка режисера Луки Ґуаданьїно «Назви мене своїм ім’ям», що розповідає історію кохання 17-річ­ного юнака та старшого за нього вченого на тлі сонячних італійських пейзажів.
 
За повного аншлагу фільм представив генеральний директор «Молодості» Андрій Халпахчі. Спеціальним гостем відкриття став актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв.
 
«Щороку ми показуємо здебільшого фільми, які не дійдуть до наших кінотеатрів і матимуть мало шансів бути представленими українському глядачеві, — констатує програмний координатор «Молодості» Богдан Жук. — «Молодість» залишається найбільшим кінофестивалем у країні, та навіть із кількома сотнями фільмів у програмі багато цікавинок неминуче залишаються поза нею. Тож ми робимо і менші події, аби представити аудиторії справжнє мистецтво».
 
Глядачі мають можливість побачити «Невидане» з 14 по 19 лютого.