Від краху до неймовірного успіху: рецензія на стрічку «Найвеличніший шоумен»

27.12.2017
Від краху до неймовірного успіху: рецензія на стрічку «Найвеличніший шоумен»

Фото з сайта ufd.ua.

Якщо вас звільняють із роботи — чи привід це опускати руки і піддаватися песимістичним настроям?
 
Звичайно, ні. Бо така ситуація — додаткова можливість стати успішнішим і знайти своє покликання у житті.
 
Саме про це нова американська стрічка «Найвеличніший шоумен», яка виходить у прокат в Україні. 
 
Режисер Майкл Грейсі розповідає глядчам на основі реальних подій про Фінеаса Тейлора Барнума, який з дитинства й упродовж життя мріяв залишити свій слід в історії людства, а не просто безславно канути в Лету.
 
Але він не міг знайти свою нішу, своє призначення. Усе, чим Фінеас займався до певного часу, — абсолютно не приносило йому радості.
 
Коли увесь світ повернувся до головного героя стрічки спиною, Фінеас не опускає руки, а вирушає за своєю мрією. 
 
У Фінеаса є кохана дружина і дві прекрасні доньки, у яких фонтанують фантазії: леви, слони, гігантські люди на одній арені. І Барнум готовий створити найбільше шоу, яке ніхто собі навіть уявити не міг.
 
Адже люди люблять усе незвичайне. Зрозуміло, в реалізацію мрії треба робити вкладення. Чоловік готовий віддати все для втілення задуманого і зібрати найнеймовірніших людей, із яких усе життя тільки й сміються. 
 
Навіть якщо весь світ проти — його можна змінити тільки будучи не такими, як усі. І Фінеас створює неймовірну виставу-сенсацію, грандіозне дійство, що ознаменувало народження світового шоу-бізу.
 
У центрі сюжету «Найвеличнішого шоумена» — життя американського антрепренера Фінеаса Тейлора Барнума, який організував один із найпопулярніших цирків XIX століття, який об’їздив із гастролями всю Америку.
 
Його музей, де експонувалися найбезглуздіші, на перший погляд, речі, був найбільш відвідуваним у країні. Врешті-решт, життєві принципи Фінеаса Тейлора Барнума, що зробили його популярним і успішним, стали класичними в сучасному світі.
 
Ролі виконали актори Хью Джекмен, Елліс Рубін, Зак Ефрон, Мішель Вільямс, Скайлар Данн, Ребекка Фергюсон, Зендая. В одному з інтерв’ю виконавець головної ролі сказав, що мріяв про цю роль із 2009 року.
 
До зйомок стрічки приступили у листопаді 2016 року. Перед цим актори тривалий час вчили і репетирували пісні своїх героїв, бо стрічка — мюзикл.