Відомий російський актор Анатолій Пашинін добровольцем пішов воювати на Донбас

29.08.2017
Відомий російський актор Анатолій Пашинін добровольцем пішов воювати на Донбас

Анатолій Пашинін.

Багатьом акторам доводиться і брати до рук зброю, і вбивати, і помирати. Але все — лише під прицілом кінокамери.
 
А от відомий російський актор Анатолій Пашинін, який після головної ролі в культовому російському фільмі «Грозові ворота» став уособленням справжнього російського офіцера, вирішив успішну кінокар’єру проміняти на окопи Донбасу, справжню зброю та реальну небезпеку.
 
Ось уже місяць кінозірка є бійцем восьмого окремого батальйону «Аратта» Української добровольчої армії з позивним Дублер.
 
Зустрів кінозірку на передовій відомий військовий журналіст Андрій Цаплієнко.
 
«Не думав, що зустрічатиму День Незалежності в компанії людини з ворожих окопів. Але «старлей Доронін» — за нас!» — написав журналіст у соц­мережах.
 
Утім, нічого дивного в цьо­му немає. У Анатолія Пашиніна — українське коріння. Народився він у Світловодську на Кіровоградщині, у родині кадрових військових, навчався в Запоріжжі.
 
Із початком Євромайдану активно підтримав активістів і навіть записав відеозвернення до своїх російських шанувальників, намагаючись пояснити їм, що ж відбувається в Україні.
 
Пізніше активно взявся допомагати бійцям на передовій. А тоді вирішив і сам узяти до рук зброю.
 
«Спочатку грошима допомагав, а потім, коли гроші закінчились, чим ще можна допомогти? Грошей немає і заробити ніде. Тільки прийти покопати, постріляти і «на очах» постояти», — пояснив він своє рішення.
 
Свій позивний Анатолій Пашинін «позичив» у старшого брата Костянтина, який теж є офіцером Збройних сил України, воював під Донецьким аеро­портом.
 
За іронією долі, у «Грозових воротах» Пашинін знімався у парі з Михайлом Пореченковим, який оскандалився тим, що у перші дні війни приїхав на Донбас «по­стріляти» по позиціях українських бійців.
 
Тепер партнери по знімальному майданчику опинилися на реальній війні по різні боки барикад. Хоча, за словами Пашиніна, у російській армії «Грозові ворота» досі крутять в частинах щонайменше тричі на рік.
 
Після закінчення війни актор мріє продовжити зніматися. Можливо, і в Україні.
 
Досвід є — однією з перших помітних ролей Анатолія став Михайло в сучасній версії «Украденого щастя» за мотивами п’єси Івана Франка.
 
Зіграв він головну роль і в мелодрамі «Ґудзик» за однойменним романом Ірен Роздобудько. Аби тільки все обійшлося.