Трофейні плоди

28.02.2017
Трофейні плоди

Перемігши на престижному турнірі в Дубаї, Еліна Світоліна ввійшла до «десятки» найсильніших тенісисток планети. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Про свій потужний потенціал уродженка Одеси Еліна Світоліна гучно заявила в 2010 році, коли перемогла на юніорському «Ролан Гарросі». Щоправда, як часто буває у великому спорті, тріумфи на молодіжному фронті аж ніяк не гарантують аналогічних звершень у дорослій кар’єрі. Однак, долаючи перехідний період, серйозних проб­лем, які б могли збити з правильного шляху перспективну тенісистку, Еліна не зустріла.
Після кількох років знайомства з елітним дивізіоном надалі Світоліна розпочала своє сходження рейтинговими сходами. У минулому сезоні вона міцно закріпилася в «топ-20» рейтингу WTA. Новий же тенісний рік перша ракетка України розпочала з підкорення окресленої перед його початком висоти.
Заявивши про своє бажання піднятися в першу «десятку» WTA, найсильніша тенісистка нашої країни почала планомірно рухатися до мети. Здатність штурмувати заявлену висоту Еліна показала в січні, коли перед «Аустреліен оупен» переграла першу на той час ракетку планети — німкеню Ангелік Кербер.
Минулого тижня Світоліна знову зустрічалася з найкращою тенісисткою Німеччини. І якщо в Брісбені після успіху над Кербер розвинути свій турнірний успіх українка не змогла, то на змаганнях найвищої категорії у Дубаї — WTA Прем’єр, окрилена звитягою над однієї з найсильніших тенісисток планети, наша співвітчизниця виграла головний приз змагань.
Здолавши в півфіналі Кербер, яка нині є другою ракеткою світу, у фіналі Світоліна переграла іншу екс-першу тенісистку планети — Каролін Возняцьки з Данії.
«Це дуже особлива перемога для мене, я дуже щаслива. Проти Каролін завжди важко грати, вона ніколи не здається. Це був неймовірний матч, я дуже рада, що виграла. Я працювала багато років і рада, що це почало приносити плоди у вигляді трофеїв», — заявила після тріумфу українська тенісна прима. Серед тих, кому Світоліна дякувала за перемогу в Дубаї, була i її наставниця — бельгійка Жюстін Енен. Свого часу вона також була на горі жіночого рейтингу, відтак добре знає, як здобувати великі перемоги. Власне до Світоліної українці жодного разу не вигравали турнір категорії «Прем’єр». Загалом же, вигравши в ОАЕ, Еліна здобула свій шостий одиночний трофей WTA. Окрім знакової перемоги в кар’єрі першої ракетки України сталася ще одна вагома подія — завдяки цьому вагомому успіху, котрий приніс їй 900 рейтингових очок, вона змогла потрапити до «топ-10» жіночої тенісної асоціації. Рекорд для українського тенісу, рекорд для самої спортсменки. 
 

ТАБЛО

Турнір WTA Прем’єр у Дубаї (ОАЕ, призовий фонд —  2 млн. 666 тисяч доларів США). Фінал. Світоліна (Україна, 7) — Возняцьки (Данія, 10) — 6:4, 6:2. Півфінал. Світоліна — Кербер (Німеччина, 2) — 6:3, 7:6. Чвертьфінал. Світоліна — Девіс (США) — 6:0, 6:4  Третій раунд. Світоліна — Макгейл (США) — 4:6, 6:4, 6:3 Другий раунд. Світоліна — Сайсас (Китай) — 7:5, 6:1.