Підкорюючи Америку: Олександр Усик планує виграти всі пояси у важкому дивізіоні

20.12.2016
Підкорюючи Америку: Олександр Усик планує виграти всі пояси у важкому дивізіоні

У дев’ятому раунді технічним нокаутом Олександр Усик здолав південноафриканця Мчуну й уперше захистив пояс чемпіона світу. (Фото з сайта «К2 промоушн».)

Заволодівши престижним поясом чемпіона світу за версією WBО у першій важкій вазі, Олександр Усик значно покращив свої позиції в боксерському світі. Практично одразу після знакової перемоги над поляком Гловацьким кримчанин підписав контракт про співпрацю з відомим мене­джером Егісом Клімасом, котрий займається справами зіркового Василя Ломаченка. «Із гордістю хочу повідомити, що в списку моїх бійців з’явився чудовий боксер і хороша людина — Олександр Усик», — так відреагував Клімас на підписання угоди з новоспеченим чемпіоном.
 
Узявши під своє крило ще одного непересічного бійця, Егіс не міг не познайомити Усика з Меккою професіонального боксу, котрою, без сумніву, є Америка.
 
Думається, зовсім невипадково перший добровільний захист здобутого у вересні чемпіонського пояса  Сашкові довелося проводити саме в США. Як водиться в таких випадках, опонента для подібного бою українцеві обрали не надто відомого, про що красномовно свідчили прогнози букмекерів. Перемога 28-річного Табісо Мчуну з ПАР оцінювалася як 1 до 13, натомість успіх Усика коштував мізерні 1:1,03.
До свого побачення з українським боксером південноафриканець устиг ви­грати 17 поєдинків, 11 разів нокаутувавши опонентів. Проте поповнити свій послужний список іще однією звитягою йому не судилося. Як і прогнозували спеціалісти, чергова перемога — 11-та за ліком — з’явилася в доробку Усика, Мчуну ж минулого уїк-енду втретє в своїй професіональній кар’єрі викинув білий прапор. Загалом, тричі за бій опинившись у нокдауні, в дев’ятому раунді Мчуну був змушений припинити протистояння з чемпіоном. 
 
Поєдинок Усик — Мчуну став складовою гала-вечора, котрий пройшов під гаслом «Хопкінс-шоу» в місті Інглвуд (штат Каліфорнія). Таким чином боксерська Америка проводжала на пенсію легендарного бійця — колишнього чемпіона світу в двох вагових категоріях 51-річного Бернарда Хопкінса. І хоча, за словами ветерана, його прощальний бій пройшов не так, як того хотілося — у восьмому раунді під градом ударів 27-річного Джо Сміта-молодшого Хопкінс випав з рингу і не зміг більше продовжити протистояння, — він ні про що не жалкує. «Інколи таке трапляється», — констатував новоспечений боксер-пенсіонер Бернард.
Водночас команда Усика лише розробляє план з підкорення Америки. «Упевнений, що до кінця 2017 року США будуть «гудіти» від Олександра — ми докладемо до цього усіх зусиль», — заявив промоутер українця Олександр Красюк.
 
Як відзначив сам Олександр, у його найближчих планах виграш усіх чемпіонських поясів у важкому дивізіоні з подальшим переходом у суперважку вагову категорію.